avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna auto pe casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna auto pe casco

buna ziua
in urma cu doua saptamani am avut un accident de masina in care nu eu am fost cel vinovat dar am ales sa fac masina pe polita mea casco intocmita la GroupAma.
am incheiata o polita casco la aceasta firma de asigurari deoarece sotia mea afost angajata la ei si am beneficiat de o reducere.in momentul cand sotia mea a demisionat de la dansii,trebuiau sa imi faca un supliment la politacu o alta cota de prima,adica mai mare.totodata cand a demisionat sotia mea a intrebat de sefa ei ce se intampla cu polita casco si i s-a raspuns sa plateasca in continuare tot asa cu aceeasi cota de primapana ce v-a fi instiintata prin posta de modificarea care avea sa o trimita acasa.
acea modificare nu s-a mai facut desi am mai platit de atunci inca doua rate pana in momentul accidentului.masina este dauna totala si acum cei de la GROUPAMA nu vor sa ma despagubeasca dupa polita ce o am ci vor sa-mi recalculeze acum ceea ce trebuiau sa faca in urma cu trei luni.
va intreb ce sa fac?,sa accept ce vor ei sa faca sau nu?plus de asta ma si tin de aproape trei saptamani fara raspuns si ma tot amana pentru ca nu au avut timp sa se intalneasca cei de la daune cu cei de la vanzari sa discute despre acest dosar.
va rog mult sa ma ajutati!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: diaovidiu , utilizator 22:40, 30 Aprilie 2010
d c nu mergeti la societatea de asigurari a celui vinovat? Oricum cei la care dvs. aveti polita casco va vor amana pana in apropierea termenului de trei luni, in care sunt obligati sa va solutioneze problema. In cazul in care doriti sa vi se rezolve problema mai repede platiti diferenta pana in prezent si dupa repararea masinii schimbati-va asiguratorul casco!
nu ma duc la societatea de asigurari a celui vinovat deoarece fiind dauna totala pe asigurarea RCA nu ma despagubeste la fel ci la o valoare mai mica,si pe langa asta de aceea mi-am facut o asigurare casco ,tocmai ca sa nu fiu in situatia asta
Reducerea acordata personalului angajat, se gaseste in normele interne si nu in conditiile de asigurare.Solicitati despagubirea conform politei/conditiilor. Regularizarea primei in caz de incetare a CIM ar trbui sa fie specificata/sau nu, in aceleasi norme interne.Nu este vina/sarcina dv. de asigurat privind aceasta procedura(daca exista inscrisa in norma interna) prin urmare solicitati ferm despagubirea, mentionand dreptul de a o solicita in instanta.
multumesc mult
Sunt cam in aceeasi situatie numai ca nu am avut dauna. Contractul CASCO ramane valabil pana la reinnoirea politei deoarece nu prevede nicaieri ca dupa incetarea raporturilor de munca se schimba polita. Este vina lor ca nu au facut-o sau ca nu au prevazut in contract si o astfel de clauza. Sunt obligati sa va despagubeasca in conditiile contractului si sa se indrepte cu regres asupra asiguratorului RCA. Chemati-i la conciliere si nu renuntati la drepturile dv.

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat bennyv bennyv Anul trecut prin septembrie am avut un accident auto minor din care eu am iesit vinovat, am dat asigurarea celui care l-am lovit am platit amenda, etc. Toate ... (vezi toată discuția)