avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto de prima inmatriculare,este legal perceputa ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto de prima inmatriculare,este legal perceputa sau nu ?

buna ziua,
taxa auto de prima inmatriculare are temei legal sau nu?
cunosc un avocat care se ocupa printre altele cu actiuni in instanta ,pentru clienti bineinteles,de solicitare a returnarii taxei auto platite la prima inmatriculare.solicita ministerului finantelor returnarea taxei platite la prima inmatriculare in romania a unui auto.avocatul spune ca are castig de cauza in 99 la suta din cazuri.
este adevarat sau nu ? sau este o afirmatie facuta pentru a m-a prinde de client intr-o actiune de acest gen .
mentionez ca eu nu am platit nici o taxa auto,intentionez sa-mi cumpar o masina inscrisa in Germania,voi plati taxa de prima inmatriculare,o voi inmatricula in Romania. ce sanse am sa-mi recuperez taxa pe care o voi plati.
cu stima GEO.
multumesc ptr raspuns.
cu stima GEO
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
GEO GEO GEO, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters50658 , utilizator 10:29, 23 Noiembrie 2010
andreeakristina a scris:

daca am cumparat o masina noua si am platit taxa auto in iulie 2010 am sanse sa o recuperez?trebuie sa invoc tot art 90 din tratatul com. europene?multumesc

Taxele de prima inmatriculare / poluare achitate pentru masini noi, nu se pot recupera intrucat nu exista baza legala. Daca in schimb este vorba despre un autoturism second-hand, atunci, da, se poate recupera taxa platita cu conditia ca autoturismul sa fie achizitionat dintr-un stat membru al Uniunii Europene.
Pentru mai multe detalii, puteti consulta web site-ul nostru.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
Eu am depus actele pentru inaintarea procesului in mai 2010.Un cumnat de-al meu le-a depus in iunie 2010. Lmine trebuia sa-mi iasa sentinta in 17 sept 2010, iar la el in oct.2010. La el i-au iesit in 03 sept, iar masina este deja inmatriculata, iar pe mine m-au amanat din 16 sept pana in 03 oct, cand mi-a iesit o sentinta revocabila, adica cu drept la recurs din partea statului(la cumnatul meu i-a iesit executorie). in data de 06 oct a aparut o ordonanta de urgenta prin care statul impune prefecturilor sa faca recurs la toate sentintele castigate de oameni.
Deci, ce spuneti,asta e dreptate?
Acum mergem la curtea de apel de la Cluj sa vedem ce iese, mi-au dat termen 26 noiembrie.Avpcatul spune ca sunt sanse, dar nu poate stii sigur daca voi castiga, desi EXISTA LEGE SCRISA CUM CA TAXA E ILEGALA, pt masinile aduse din comunitate.
La 2 prieteni de-ai mei-sot si sotie, la el i-a iesit sentinta in 06 si si-a inmatriculat masina, iar la nevasta-sa in 07 si au facut recurs, ca la mine. AVOCATUL spune ca va face un referat cum ca statul discrimineaza...
Va rog spuneti-mi, se castiga sau nu?
Am uitat sa precizez... eu nu am platit taxa...masina e cu nr de Italia...acuma vreau sa o inmatriculez... am mers in instanta pt ca nu mi se pare normal sa platesc taxa de poluare 4600 euro pt o masina din 2004 in stare perfecta...
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
lory172, utilizator
Buna ziua!

Cu riscul de a va supara, as dori sa stiu sigur daca taxa de prima inmatriculare/poluare nu se poate recupera pentru masinile noi, eu care am achizitionat un automobil nou, tip Renault in data de 30.10.2008...Este atata discutie in jurul meu. Nu mai stii ce sa crezi!? Pentru mine o noua precizare din partea dvs. m-ar linisti definitiv.
Va multumesc si imi cer scuze pentru eventualele suparari provocate.
Unde ati platit taxa?
...Taxa am platit-o la "TREZORERIA MUNICIPIULUI Galati"

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto lrd lrd Buna ziua, la data de 2.12.2009 am inmatriculat un autoturism skoda fabia si am platit taxa de poluare in valoare de 2170 lei, intrebarea mea este daca am vreo ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de poluare Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Buna ziua. As dori sa incep un demers judiciar pentru restituirea taxei de poluare, pentru incompatibilitatea prevederilor O.G.50/2008 cu dreptul comunitar, ... (vezi toată discuția)
Sunt admisibile actiunile de restituire taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau actiunile de inmatriculare fara plata taxei cf. legii 9 / 2012 ? Roland Mindrila Roland Mindrila Potrivit art. 90 alin. 1 din Tratatul Comunitatii Europene (T.C.E.), nici un stat nu poate aplica, direct sau indirect, produsele altor state membre impozite ... (vezi toată discuția)