Buna ziua .
Azi , dupa ce m-am pus in miscare din parcarea spitalului , am oprit la semafor fiind a doua masina iar in fata , ghiciti cine , masina politiei . Acei politisti erau de la politia municipala si nu de la rutiera . Dupa ce trecem de semafor , imi face semn sa opresc pe dreapta . Vine dl agent la mine , si imi cere documentele . Imi spune ca nu aveam centura , desi in momentul opririi o aveam si ca nu as fi respectat indicatorul de ocolire , ceea ce nu este adevarat . Ma rog , ma supun , ii dau documentele insa dupa ce imi intocmeste PV , il citesc si la obiectiuni i-am zis sa completeze ca nu recunosc incalcarile consemnate in PV . In masina eram cu o prietena , pe care a legitimat-o si atat . Probabil i-a trecut datele in agenda personala .
De la oprire pe dreapta si pana la terminarea de completat a PV a trecut aproximativ 15-20 min .
Vazand ca nu semnez , ma pune sa astept agentul ca sa gaseasca un martor . Apare dupa vreo 5 minute cu un taximetrist care zice el , m-ar fi vazut ca nu aveam centura si nu am respectat indicatorul ocolire . I-am zis acelui martor ca oricum o sa contest procesul verbal si va fi citat in instanta si ceea ce face el e marturie mincinoasa .
Intrebarea mea este : as avea sanse de castig tinand cont ca nu am semnat PV ( astept sa mi-l trimita prin posta ) , ca eu eram cu prietena in masina care mi-e martor si de asemenea dupa atata timp ( 20 minute ) agentul vine cu un asa zis martor care sustine ca m-a vazut , desi ... nu este adevarat . Ceea ce cred eu este ca se are bine cu agentul si ca sa il ierte politia ptr eventuale abateri de la norme , semneaza ca martor .
Va rog un raspuns .
Dvs. veti propune martorul care era cu dvs. , care de altfel a fost legitimat de agent, la fata locului. Declaratia acestui martor - va fi credibila , fata de cea a taximetrisului chemat dupa 5 minute.
Adaug faptul ca la obiectiuni, dvs. puteati sa completati ca , faptele retinutea in sarcina dvs. nu au fost reale.
In masura in care puteti dovedi cu acte,martori sau alte mijloace de proba,ca politistul,in consemnarile din procesul verbal nu a aratat adevarul,puteti castiga contestatia.
Este bine sa audiati martorul prezent alaturi de dvs.
Aveti in termen de 15 zile,de la primirea la domiciliu a procesului verbal,posibilitatea sa il contestati la judecatoria competenta teritorial.
Amenda rutiera
pop andrei
Am primit o amenda de la politia rutiera pt motivule ca nu aveam actele de identitate(C.I. si permis) si nu aveam centura de siguranta dar,motivul pt care am ... (vezi toată discuția)