avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala

Buna ziua .
Azi , dupa ce m-am pus in miscare din parcarea spitalului , am oprit la semafor fiind a doua masina iar in fata , ghiciti cine , masina politiei . Acei politisti erau de la politia municipala si nu de la rutiera . Dupa ce trecem de semafor , imi face semn sa opresc pe dreapta . Vine dl agent la mine , si imi cere documentele . Imi spune ca nu aveam centura , desi in momentul opririi o aveam si ca nu as fi respectat indicatorul de ocolire , ceea ce nu este adevarat . Ma rog , ma supun , ii dau documentele insa dupa ce imi intocmeste PV , il citesc si la obiectiuni i-am zis sa completeze ca nu recunosc incalcarile consemnate in PV . In masina eram cu o prietena , pe care a legitimat-o si atat . Probabil i-a trecut datele in agenda personala .
De la oprire pe dreapta si pana la terminarea de completat a PV a trecut aproximativ 15-20 min .
Vazand ca nu semnez , ma pune sa astept agentul ca sa gaseasca un martor . Apare dupa vreo 5 minute cu un taximetrist care zice el , m-ar fi vazut ca nu aveam centura si nu am respectat indicatorul ocolire . I-am zis acelui martor ca oricum o sa contest procesul verbal si va fi citat in instanta si ceea ce face el e marturie mincinoasa .
Intrebarea mea este : as avea sanse de castig tinand cont ca nu am semnat PV ( astept sa mi-l trimita prin posta ) , ca eu eram cu prietena in masina care mi-e martor si de asemenea dupa atata timp ( 20 minute ) agentul vine cu un asa zis martor care sustine ca m-a vazut , desi ... nu este adevarat . Ceea ce cred eu este ca se are bine cu agentul si ca sa il ierte politia ptr eventuale abateri de la norme , semneaza ca martor .
Va rog un raspuns .
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:01, 2 Mai 2010
Dvs. veti propune martorul care era cu dvs. , care de altfel a fost legitimat de agent, la fata locului. Declaratia acestui martor - va fi credibila , fata de cea a taximetrisului chemat dupa 5 minute.
Adaug faptul ca la obiectiuni, dvs. puteati sa completati ca , faptele retinutea in sarcina dvs. nu au fost reale.
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
In masura in care puteti dovedi cu acte,martori sau alte mijloace de proba,ca politistul,in consemnarile din procesul verbal nu a aratat adevarul,puteti castiga contestatia.
Este bine sa audiati martorul prezent alaturi de dvs.
Aveti in termen de 15 zile,de la primirea la domiciliu a procesului verbal,posibilitatea sa il contestati la judecatoria competenta teritorial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal-suspendare permis babici93 babici93 Tin sa mentionez ca am fost tras pe dreapta pe nedrept! depasirea pe care zice politistul ca am efectuat-o ,am fost obligat sa o fac din urm motiv: aveam doua ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera pop andrei pop andrei Am primit o amenda de la politia rutiera pt motivule ca nu aveam actele de identitate(C.I. si permis) si nu aveam centura de siguranta dar,motivul pt care am ... (vezi toată discuția)
Atributiile politiei locale ladybry ladybry Buna ziua! Am si eu o problema... am fost intr-o excursie la cabana unei prietene care se afla langa un lac de acumulare care a fost facuta prin inundarea ... (vezi toată discuția)