map96 a scris:
Trebuie sa cititi cu atentie prevederile actului constitutiv. Daca acolo nu este prevazut atunci se aplica prevederile legii 31/90. Practic ori optati la marirea capitalului social ori se va face oricum in baza art. 192(1) coroborat cu 193(3).
Majorarea capitalului social reprezinta un caz de
modificare a actului constitutiv.
Prin urmare, in aceasta ipoteza, se vor aplica dispozitiile art. 192 (2), care prevede: '' pentru hotararile avand ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar
votul tuturor asociatilor, in afara de cazul cand legea sau actul constitutiv prevede altfel.''
Textul
art. 192 (2) LSC nu se coroboreaza cu dispozitiile art. 193 (3) LSC pentru ca acesta din urma prevede ipoteza in care adunarea legal constituita nu poate lua hotarari valabile din cauza "neintrunirii majoritatii cerute", nu din cauza "neintrunirii votului tuturor asociatilor", respectiv ipoteza reglementata de art. 192 (2) LSC.
Atunci cand in adunarea legal constituita, cu participarea tuturor asociatilor, nu se poate lua hotararea din cauza neintrunirii votului tuturor asociatilor, hotararea pur si simplu nu se poate lua, iar asociatii nemultumiti se pot, eventual, retrage din societate.