avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de mandat administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de mandat administrator

Buna ziua. La noi la Asociatia de proprietari am descoperit ca Administratorul si femeia de servici au contract de mandat pe o perioada.................... nedeterminata. E corect? S-au calculat salarii administrative in liste de plata pentru luni dinainte de incheierea acestor contracte si la finante nu au fost depuse declaratii si platite sumele calculate aferente salariilor din contractele de mandata.E evaziune fiscala? Unde sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: bame , utilizator 11:37, 4 Mai 2010
Adunarea generala a proprietarilor ,care legal,conform art 23 din Legea nr 230/2007 este prevazuta a se intruni,de regula in primul trimestru al fiecarui an,are obligatia sa supuna discutiei alegerea membrilor comitetului ,format din presedintele asociatiei de proprietari,membrii comitetului,cenzor/comisie de cenzori care vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor .
In raport de datele precizate,nu ne putem hazarda a ne pronunta asupra eventualei infractiuni precizate de dvs
In calitatea de poprietar,aveti dreptul legal a sesiza oficial serviciul din cadrul primariei responsabile
Totodata puteti sesiza oficial si autoritataa fiscala competenta
Administratorul si ingrijitorul se angajeaza pe baza de CIM sau conventie civila pe orice fel de perioada, determinata sau nedeterminata, nu are importanta si nu e gresit, nu pe contract de mandat (acesta se face numai presedintelui sau cenzorului din comisia de cenzori - in cazul in care a fost ales de proprietari si nu angajat).

Daca s-au intocmit contracte ulterior inceperii activitatii lor, poate atunci a fost posibil sau si-au desfasurat activitatea pe o perioada de proba.

In perioada dintre angajare si contract, indemnizatiile respective au fost incarcate si cu impozitul si asa au fost puse si pe liste? Pentru ca e de stiut.
Daca nu au avut si impozitul calculat pe ele, nu avea ce sa fie declarat. Daca aveau si impozitul pot fi varsate aceste sume si ulterior.

Toate neregulile din acest segment de activitate pot fi inlaturate si reglementate in cadrul asociatiei. De ce va ganditi inainte de toate la reclamatii?
Am sesizat primaria, dar nu a facut nimic. Cele spuse de mine sunt ca urmare a faptului ca am citit dosarele care le-am cerut sa mi se puna la dispozitie. Am gasit si semnaturi false in listele de plata. Am sesizat primaria dar se cunoaste cu administratorul si nu a controlat nimic. Nu am tinut nici o adunare generala ptr. ca nu au venit proprietarii, nici la reconvocare.
Aceasta asociatie este ca si inexistenta.Nu tin cont de ceea ce am sesizat.Sunt contra mea ptr. ca administratorul este un pensionar APV-ist si cica are relatii pe la primarie. Primaria nu a dispus nimic.Politia la fel.Avem acte care dovedesc realitatea.Sunt nereguli.
Daca aveti garantia aspectelor mentionate si in eventualitatea in care sunteti interesat in remedierea situatiei si aplicarea unitara a dispozitiilor in vigoare,in baza probelor temeinice si indubitabile,aveti dreptul a sesiza oficial autoritatile ,prin plangere impotriva adminidtratorului,care detine calitatea de functionar si pe cale de consecinta ,raspunde administrativ,civil si penal pentru consecintele actiunilor/
inactiunilor sale

Alte discuții în legătură

Revocare administrator zbenghe zbenghe Buna ziua, avem un administrator total incompetent X-(X-(dar desi multi dintre locatari vrem sa-l schimbam nu reusim sa ne adunam intr-o adunare generala a ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie proprietari,adunare generala elevic elevic Va propun spre dezbatere urmatoarea situatie: In data de 12 martie este convocata adunarea generala a asociatiei.Conform legislatiei in vigoare cenzorul ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu vrea sa fie presedinte de asociatie apt4bm apt4bm ce facem in situatia in care nimeni nu doreste sa isi asume rolul de presedinte de asociatie sau cel de cenzor?:( (vezi toată discuția)