avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nimeni nu vrea sa fie presedinte de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nimeni nu vrea sa fie presedinte de asociatie

ce facem in situatia in care nimeni nu doreste sa isi asume rolul de presedinte de asociatie sau cel de cenzor?:(
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:43, 13 Noiembrie 2009
Presedintele se alege in adunarea generala. Daca au acceptat cativa proprietari sa faca parte din comitet e totusi un pas bun. Dintre acestia, dintre membrii comitetului incercati poate convingeti unul sa fie presedinte. Indemnati-l macar pentru un an, pana la adunarea urmatoare. Mai discutati cu al 2-lea sa fie vicepresedinte care poate prelua sarcinile presedintelui cand acesta e plecat sau nu are timp. Stabiliti o suma de bani stimulatoare ca si indemnizatie pentru presedinte.
Daca tot nu reusiti sa convingeti pe nimeni din comitet convocati o noua adunare generala. Faceti pe presedintele prin rotatie cativa din comitet.
Cu cenzorul e mai usor. Daca nu ati ales in adunarea generala un cenzor sau o comisie de cenzori, comitetul executiv trebuie sa angajeze un cenzor, expert contabil ce-l gasiti prin intermediul CECAR-ului.
Sunteti asociatie de proprietari? Cat este de mare blocul? Ati facut AG? S-a ales vreun comitet in acea AG? In prezent cum functionati? Cine va semneaza listele de intretinere si cine detine stampila asociatiei?
Daca ati constientizat si va pasa....de ce nu va asumati Dv. aceasta sarcina? Nu este un capat de tara... trebuie sa cunoasteti legile si cateva proceduri. Restul se invata incet-incet.
.......................
La intrebarea Dv. nu pot sa va spun decat ca ...ramaneti in aceeasi situatie de nesiguranta si provizorat, ceea ce nu e bine deloc! Nu se poate angaja presedinte de asociatie, el trebuie ales dintre proprietarii asociatiei.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
elga50, moderator
in anul 2000 s-a infiintat o asociatie de proprietari. doamna care s-a ocupat de acte nu mai locuieste in bloc. persoana care in acte a fost trecuta ca si administrator nici macar nu stia ca i s-a atribuit rolul de administrator, credea ca este casier. in 2001 s-a facut o adunare generala in urma careia a fost ales un presedinte. in 2006 doamna care era administrator dar se credea doar casier m-a rugat pe mine sa preiau aceasla slujba de adunat facturi, de impartit totalul pe ap si de incasat banii. s-a facut un PV de predare primire prin care mi-au fost date mie dosarele care contineau acte ale asociatiei. Dansa a vrut sa scapte aceasta "povara" in urma multelor certuri cu restul proprietarilor care constat faceau taraboi din orice fara sa doreasca sa isi asume raspunderea. restantierii erau tot mai multi ... sa ii actioneze in instanta nu ii "dadea mana" ca doar erau vecini. anul acesta si presedintele si-a dat demisia. in tot acest timp (2001-2009) nu s-a facut nici o adunare generala. de cand am preluat rolul acesta ciudat de casier/administrator in 2006 am incercat sa mai organizez sedinte dar proprietarii pur si simplu nu se prezentau. acuma a aparut posibilitatea ca si eu sa plec din acest bloc si am realizat ca trebuie sa las altcuiva aceste dosare ce stau la mine in dulap. In mai anul acesta am facut o adunare generala la acare nu s-a prezentat toata lumea iar cei ce au fost prezenti nu au ajuns la nici o concluzie decat ca sa faca cineva ceva. membrii comitetului executor si cenzorii care apar trecuti in statutul asociatie infiintate in 2000 toti s-au mutat de aici. Mi s-a spus ca in situatia data noi practic nu mai avem asociatie. urmeaza o noua aduanre generala pe care am anuntat-o cu 7 zile inainte asa cum scrie in lege, am anmuntat telefonic proprietarii care nu locuiesc in bloc si pana marti cand e sedinta vroiam sa aflu cat mai multe detalii despre ce e de facut.
Spuneti ca "In mai anul acesta am facut o adunare generala la acare nu s-a prezentat toata lumea"... Pai unde credeti dv ca exista o asociatie in care sa fie prezenta toata lumea la adunarea generala?
Noi organizam 2 adunari generale pe an si de fiecare dat nu se aduna decat maxim 30 de proprietari din 130. O suspendam si anuntam reconvocarea exact pecte 7 zile in acelasi loc si la aceeasi ora. Atunci suntem statutari chiar cu 28 de oameni asa cum a fost ultima data. S-au luat hotarari valabile pentru toti indiferent ca au fost sau nu la adunarea generala. Dupa adunare se afiseaza horararile luate la afisier.
Acum ati convocat adunarea si daca nu sunteti 50%+1 , consemnati in registrul de PV , suspendati si stabiliti cu cei prezenti reconvocarea, data, ora si locul adunarii generale. La adunarea reconvocata hotarati indiferent de numarul celor prezenti.
Aveti incheierea judecatoreasca de infiintare? Stampila, statut, cont in banca, etc? Aveti contracte cu furnizorii de utilitati? Inseamna ca existati ca asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)
Administrator fara atestat mariana_tunsu63@yahoo.com mariana_tunsu63@yahoo.com administratorul a fost angajat fara atestat, fara studii contabile si de caserie cu acordul primariei .nu a avut fisa postului.ca sa nu platesca 3 oameni ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Dana Marin Dana Marin 1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)