avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala

1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie cvorum, sa nu mai aminam pentru reconvocare si sa stabilim azi pentru ca oricum tot aia va fi. Eu sunt de parere ca legea trebuie respectata, la noi nu se respecta aproape deloc.
Ati avut astfel de experiente, nu ati mai reconvocat? Ce se risca in cazul asta?

2. Cati membri trebuie sa aiba CE?
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 11:01, 17 Februarie 2010
1. daca nu a fost reconvocata adunarea generala din lipsa de cvorum, in termenul legal, aceasta devine ilegala si comitetul executiv este direct raspunzator in fata legii pentru aceasta ilegalitate. parerea mea este ca insusi cenzorul/cenzorii se fac vinovati de aceasta ilegalitate, el/ei fiind cei care supravegheaza respectarea legalitatii in cadrul asociatiei
1. atitia cit a fost stabilit in adunarea generala de constituire a asociatiei sau cea de modificare a acestuia, daca a fost cazul si daca modificarea a fost facuta si la judecatoria unde a fost infiintata asociatia
S-o luam metodic pentru ca situatia nu e chiar atat de grava.
In privinta reconvocarii L230 spune ca:
ART. 24
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendată şi reconvocata în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări.

Deci legea prevede maximul si nu minimul! Neexistand aceasta precizare puteti reconvoca AG in aceeasi zi dar la o alta ora, ulterioara primeia. :)
Asa ca nu exista motiv de ingrijorare ca "legea...nu se respecta aproape deloc" sau ca AG "aceasta devine ilegala". ;)
2. Tot L230 prevede:
ART. 21
(1) La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv, format din preşedintele asociaţiei de proprietari şi un cenzor sau o comisie de cenzori, şi vor hotărî numărul membrilor acestora şi durata mandatelor lor.

Cum dvs. ati afirmat zilele trecute ca nu exista PV de constituire puteti propune pe ordinea de zi si "stabilirea nr. de membri ai CE". Tineti cont ca si Presedintele si cenzorul(ii) sunt membri CE si din acest motiv este de preferat un nr. impar de membri in CE(ex: 3 membri+Presedintele+Cenzor=5) ;)
Succes!
Multumesc frumos.
AG e la ora 19.00 si pentru reconvocare in aceeasi zi si dovada acesteia e nevoie de ceva mai mult timp. Am inteles ca trebuie sa existe dovada reconvocarii. Asta trebuie sa fie in normele de aplicare de la legea 23o. Aveti idee daca or fi pe aici pe Avocatnet pe undeva aceste norme sa le citesc si eu?

A avut loc demult AG de constituire a asociatiei si eu nu cunosc statutul, nu am acces la acte (sunt la firma de administrare!!!) ca sa aflu numarul. Azi voi solicita in scris presedintelui sa faca bine sa aduca actele la asociatie si sa-mi dea si mie sa le vad.

Multumesc.
cenzorul/cenzorii nu fac(e) parte obligatoriu din comitetul executiv decit daca au fost alesi in adunarea generala ca membri ai adunarii generale (deci ar cumula functiile, desi nu m-am uitat daca este sau nu legal). insa se prefera ca acestia sa nu faca parte din comitet.
se prevede in schimb il lege ca, in cazul in care se opteaza pentru comisie de cenzori, aceasta sa aiba un numar impar de membrii.
Cenzorul nu face parte din comitetul executiv.

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Modificare numar membri comitet executiv emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari. Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in ... (vezi toată discuția)