avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... se aplica TVA la taxa de prima inmatriculare?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

se aplica TVA la taxa de prima inmatriculare?

1) va rog sa ma lamuriti daca un lesor poate refactura taxa de prima inmatriculare aplicand TVA.
2) Ar mai fi ceva de lamurit legat de felul cum functioneaza plata acestei taxe in cazul unui leasing contractat in 2006 si cu livrare auto in inuarie 2007. Firma utilizator (eu!) a acceptat prin contract plata unei sume reprezentand taxa pentru cheltuieli de import si inmatriculare. La prima factura s-a platit aceasta taxa catre lesor chiar daca denumirea din factura nu corespundea cu denumirea taxei din contract. Acum lesorul a refacturat taxa de prima inmatriculare separat si am refuzat la plata factura pe motivul ca nu platesc de doua ori o taxa. Se pare ca lesorul si-a facturat alte cheltuieli in locul taxelor convenite prin contract. Am corespondat deja cu lesorul si i-am cerut sa-mi detalieze ce a platit in dreptul taxei convenite si redenumite incorect in prima factura achitata. Cum credeti ca este corect sa procedez in continuare? Este cineva dispus sa ma sustina contra cost intr-un eventual proces?
Multumesc anticipat respondentilor!

Alte discuții în legătură

Tva perceput corect? cristinalauraconst cristinalauraconst Buna ziua, am o problema legat de un tva si nu stiu cum este corect. In 2008 am achizitionat o masina in leasing pentru care firma de leasing a platit ... (vezi toată discuția)
Refacturare cheltuieli Claudia1986 Claudia1986 Buna, Am si eu o intrebare, cu privire la refacturarea cheltuielilor catre clienti. Am facut cheltuieli diverse (posta, diverse taxe) pentru un client pt ... (vezi toată discuția)
Tva taxa de prima imatriculare buly1976 buly1976 Am achizitionat prin leasing, ca persoana fizica, un autoturism Societatea de leasing mi-a facturat taxa de prima imatriculare la care a adaugat TVA. Cat ... (vezi toată discuția)