Buna ziua,
am o problema legat de un tva si nu stiu cum este corect.
In 2008 am achizitionat o masina in leasing pentru care firma de leasing a platit atunci taxa de poluare si apoi mi-au refacturat mie suma respectiva. Acum incerc sa depun dosar pentru recuperarea taxei de poluare si cum este normal am cerut de la societatea de leasing documentele necesare - dovada calculatiei pe baza careia s-a platit taxa de poluare si OP-ul cu care au platit. Surpriza mea a fost sa vad ca taxa a fost calculata si platita prin OP de societatea de leasing fara tva, in schimb mie la refacturarea mi-au perceput TVA la suma care au achitat-o. Eu sunt platitiare de tva dar este normal ca din moment ce calculul si suma care trebuia platita catre stat era fara tva , mie sa mi se refactureze adaugandu-se si tva-ul? Daca am intrebat la societatea de leasing, angajata cu care am discutat nu mi-a zis nimic clar, decat ca mie mi-au facut un serviciu. Eu nu il inteleg si din aceste motive va cer sprijinul. Va multumesc anticipat.
Ei au procedat corect, orice refacturare se face cu tva, chiar daca suma facturata reprezinta o taxa nepurtatoare de tva.
pct. 18 din norme:
(7) Orice cheltuieli cu impozitele şi taxele datorate de o persoană impozabilă în legătură cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, dacă nu sunt incluse în preţul bunurilor livrate ori al serviciilor prestate, ci sunt recuperate de la clienţi prin refacturare, se cuprind în baza de impozitare a taxei pe valoarea adăugată, potrivit prevederilor art. 137 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal.
Tva la taxa de zona?
AncaUrda
O societate comerciala presteaza servicii transport; la facturarea catre beneficiar, pe factura este trecuta ca pozitie distincta si taxa de zona B, pe care ... (vezi toată discuția)
Tva taxa locala
turkn
Am urmatoarea problema:pentru a putea intra in centrul orasului cu o masina de 10 tone,am platit la primarie o taxa,nepurtatoare de tva pentru care primaria ... (vezi toată discuția)