avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA perceput corect?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA perceput corect?

Buna ziua,
am o problema legat de un tva si nu stiu cum este corect.
In 2008 am achizitionat o masina in leasing pentru care firma de leasing a platit atunci taxa de poluare si apoi mi-au refacturat mie suma respectiva. Acum incerc sa depun dosar pentru recuperarea taxei de poluare si cum este normal am cerut de la societatea de leasing documentele necesare - dovada calculatiei pe baza careia s-a platit taxa de poluare si OP-ul cu care au platit. Surpriza mea a fost sa vad ca taxa a fost calculata si platita prin OP de societatea de leasing fara tva, in schimb mie la refacturarea mi-au perceput TVA la suma care au achitat-o. Eu sunt platitiare de tva dar este normal ca din moment ce calculul si suma care trebuia platita catre stat era fara tva , mie sa mi se refactureze adaugandu-se si tva-ul? Daca am intrebat la societatea de leasing, angajata cu care am discutat nu mi-a zis nimic clar, decat ca mie mi-au facut un serviciu. Eu nu il inteleg si din aceste motive va cer sprijinul. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:36, 18 Noiembrie 2011
Ei au procedat corect, orice refacturare se face cu tva, chiar daca suma facturata reprezinta o taxa nepurtatoare de tva.


pct. 18 din norme:
(7) Orice cheltuieli cu impozitele şi taxele datorate de o persoană impozabilă în legătură cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, dacă nu sunt incluse în preţul bunurilor livrate ori al serviciilor prestate, ci sunt recuperate de la clienţi prin refacturare, se cuprind în baza de impozitare a taxei pe valoarea adăugată, potrivit prevederilor art. 137 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal.


Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
t.simona, utilizator
In plus, la data primirii facturii, TVA respectiva a fost dedusa din suma colectata ce trebuia virata la Bugetul de Stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva taxa de prima imatriculare buly1976 buly1976 Am achizitionat prin leasing, ca persoana fizica, un autoturism Societatea de leasing mi-a facturat taxa de prima imatriculare la care a adaugat TVA. Cat ... (vezi toată discuția)
Tva la taxa de zona? AncaUrda AncaUrda O societate comerciala presteaza servicii transport; la facturarea catre beneficiar, pe factura este trecuta ca pozitie distincta si taxa de zona B, pe care ... (vezi toată discuția)
Tva taxa locala turkn turkn Am urmatoarea problema:pentru a putea intra in centrul orasului cu o masina de 10 tone,am platit la primarie o taxa,nepurtatoare de tva pentru care primaria ... (vezi toată discuția)