Buna seara.
Va rog mult sa imi raspundeti ce se poate face in cazul urmator: De aproape un an mama primeste in mod repetat cam 20 de telefoane pe zi de la o fosta prietena a tatalui meu. Ea a aflat numarul de telefon al mamei cand au fost parintii la inmormantarea bunicii mele. Mama a fost grav bolnava, a suferit un AVC acum 3 ani, este hipertensiva si nu are voie sa se enerveze, iar telefoanele acestea o dispera.
Individa in cauza e paralizata, s-a presupus ca e si bolnava psihic dar totusi are discernamant. Am blocat nr de telefon (e un nr. de fix), astfel incat mamei ii apare doar nr. de apeluri, fara sa mai auda si telefonul. Tatalui meu ii e mila sa ii spuna individei sa nu mai sune, ca e bolnava. Am incercat eu sa vb cu individa si sa ii spun sa nu mai sune, dar dupa cateva zile a pus pe altcineva sa sune si sa il ceara pe tata.
Ce putem face in cazul acesta, pt ca imi e tare frica ca mama sa nu faca o recadere? Exista vreo modalitate legala de a stopa hartuirea aceasta telefonica?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri
In conditiile in care cunoasteti autorul,puteti sesiza organele de politie
Daca in urma demersurilor desfasurate de politie,respectiva nu intelege sa inceteze apelarea ,in baza probelor consultati avocat
Avand in vedere starea alterata de sanatate a mamei dvs,se impune ca tatal sa isi asume responsabilitatea , sa depaseasca sentimentul de mila fata de autorul apelurilor si sa solicite ferm persoanei in cauza sa inceteze actiunile
depinde foarte mult si de ce i se zice la telefon. amenintari sau injurii.
incercati sa faceti o plangere la politie in care sa spuneti ca o persoana necunoscuta a carei voce dvs banuiti ca este dna x(sau asa se recomanda) dar nu sunteti sigur, va deranjeaza cu 20 de apeluri zilnice in care va spune...
nu ziceti cu siguranta persoana care o stiti ca va suna, spuneti numarul si numele celei pe care o banuiti doar. lasati politia sa depisteze cine este persoana.
Daca totusi individa nu are discernamant si se va dovedi acest lucru nu poate fi trasa la raspundere penala. Asa incat cea mai buna solutie ar fi schimbarea nr. de telefon, o solutie care va rezolva problema si va va scuti de acest stress pe viitor.
Apel cu numar ascuns
ramada
De vreo 5 luni de zile primesc apeluri cu numar ascuns pe telefonul meu. Nu am reusit sa-l prind niciodata pentru ca nu suna mult. Nu m-a injurat niciodata, nu ... (vezi toată discuția)