avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... folosire abuziva a unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

folosire abuziva a unui teren

am si eu o problema nu de mult mam casatorit si mam mutat la socri . eu si sotia neam hotarat sa trecem casa pe nume , pentru a nu avea probleme mai tarziu si am vrut sa mergem la un notar dar am aflat ca o parte din pamant o foloseste abuziv o alta personna . terenul afost cumparat de catre parinti socrului de la mama persoanei care ulterior sa pus stapan pe o parte din teren si pus a fost . socri mei oameni slabi din fire nu au facut mai nimic ,desi au platit impozit pe tot terenul . acum un an am luat actele si mam dus la primarie sa rezolv problema . primarul a instintat persoana ca foloseste abuziv acel teren si nea spus ca se rezolva .acum neam trezit ca a arat si insamantat din nou . va rog spunetim ce sa fac ? unde sa ma duc ? primaria spune ca la politie ,politia spune ca la primarie . si uite asa ,mai nou am fost amenintat de persoana respectiva sa imi vad de treaba ca el nu renunta la teren ,desi terenul este antabulat pe socrul meu carete funciara treburi dastea toate an regula . cine il poate scoate pe acest om de pe pamantul asta ca nu vrea sa renunte ?primaria promite dar degeaba ?politia nu se implica ca nu e treaba lor si pe deasupra mai are si un ginere care e politai aici an sat si clar nu o sa se implice politia ca doar sunt colegi . va rog spumetim ce pot face ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:09, 3 Mai 2010
Primaria nu va poate ajuta ca de altfel, nici politia.
Singura solutie este introducerea unei actiuni in instanta avand ca obiect revendicare, eventual si granituire introdusa de proprietari - socrii - impotriva celui care foloseste abuziv terenul fara titlu.
Va recomand angajarea unui avocat! ;)
deci singura solutie este in istanta? cam cat mar costa ?
Va recomand consultarea unui avocat in cadrul unei consultatii juridice. Pretul depinde de multi factori, inclusiv de renumele avocatului, de zona in care este situat terenul etc. ;)
va multumesc am sa merg la un avocat sa discut cu dumnealui sa ii arat actele si sa vad ce este de facut .va multumesc pentru promptitudine. terenul este linga bv
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
nic bv , utilizator
o cunostinta din primarie mia recomandat sa inchid locul cu gard deoarece este o prelungire a gradini ,si daca mai intra sa anunt politia cica ar fi violare de proprietate dar mi se pare o idee proasta . nu vad ce lar impiedica sa il darame si as mai pierde niste bani degeaba ce parerte aveti ? autorizatie as obtine fara probleme .
terenul este intravilan
Ultima modificare: Duminică, 2 Mai 2010
nic bv , utilizator

Alte discuții în legătură

Incalcarea proprietatii (teren agricol) lidiag lidiag Duminica, 06.11.2011, dorind sa aram terenul, proprietatea tatalui, am constatat ca acesta fusese insamantat cu grau. Mentionez ca acest teren fusese muncit, ... (vezi toată discuția)
Abuz primarie dianatoma dianatoma Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti cu raspunsul dvs de specialitate, astfel incat sa pot merge si sa rezolv pe cale amiabila daca este posibil aceasta ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan ocupat abuziv giv giv Buna ziua. Stimati colegi, vreau sa discut o problema referitoare la un teren extravilan (arabil) ocupat fara drept. Am mai citit aici pe forum alte ... (vezi toată discuția)