avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plan de reorganizare a societatii comerciale cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plan de reorganizare a societatii comerciale cu capital de stat

daca in urma aprobarii planului de reorganizare ,angajatorul concediaza o persoana care e intretinator de familia si avand doi copii in ingrijire si este singura pe acel post existent ,aprobat in organigrama ,are sanse sa castige procesul de dare in judecata a angajatorului ,pentru concediere abuziva
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 23:25, 2 Mai 2010
Daca acea concediere face parte din planul de reorganizare, si daca respecta disp. art. 65 Codul muncii, nici o sansa.
Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa." (O.U.G. nr. 55/2006)
aveti dreptul sa contestati decizia de concediere in termen de 30 zile de la comunicarea ei la tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)
Concediere smadu nona maria smadu nona maria daca am fost concediata cu art.65 / 1 am dreptul la salariile compensatorii conform contractului colectiv de munca din cadrul institutiei unde am ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala VIOLETA CIUREA VIOLETA CIUREA Buna ziua, Am o speta relativ interesanta. Intr-o anumita societate cu activitate extinsa teritorial in mai multe judete s-a decis efectuarea ... (vezi toată discuția)