avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Tatal meu are 3 frati in viata si unul decedat de 8 ani.De asemenea parintii sunt decedati de 25 de ani.Intre ei nu au fost facute nici un fel de acte la decesul nici unuia dintre ei.Noi suntem mai multi nepoti dar numai 3 beneficiaza de pe urma pamantului si a casei bunicilor.As dori sa stiu cum trebuie sa procedeze tatal meu pentru a se face impartirea mostenirii lasate de bunicii mei si unde trebuie sa ne adresam.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lauramino , utilizator 14:21, 3 Mai 2010
E greu de recuperat ceva dupa 25 de ani.
Teoretic dupa bunici mosteneste tatal dvs. si nepotii de frate, in cote corespunzatoare parintelui fiecaruia, totul ar trebui impartit in 5, tatal dvs. o parte, si celelalte mostenitorilor fiecarui frate decedat.

Sa incerce sa mearga la un notar sa se intereseze.
Dar daca cei care folosesc bunurile si-au facut acte de proprietate, greu de crezut ca se mai poate recupera ceva.
mergeti la un notar si faceti dezbaterea succesorala.
Va adresati unui notar public, pentru dezbatrea mostenirii, apoi iesire din indiviziune, fie pe cale judecatoreasca fie la notar printr-un contract de partaj voluntar.
Din situatia expusa nu se intelege prea bine de ce doar 3 nepoti au dreptul la mostenire, sa fie datorita reprezentarii pe urma fratelui decedat? In orice caz, in situatia in care trebuie sa faceti un partaj succesoral trebuie sa va adresati ori instantei ori notarului.
Notariatul trebuie sa fie din orasul in care ultimul parinte in viata a avut domiciliul?

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa de la bunicul Meuta Georgeta Meuta Georgeta Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu Bunicul a murit in 1957 . Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii. -[u]tatal meu [/u][b][b]care a ... (vezi toată discuția)