avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada preaviz demisie...Modificare..., nu vor sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada preaviz demisie...Modificare..., nu vor sa imi semneze lichidarea !

Buna ziua.
Am o nelamurire.
Azi mi-am dat demisia de la locul de munca. As vrea sa stiu daca in perioada de preaviz pot beneficia de zilele de concediu de odihna la care am dreptul pe acest an la angajator (am dreptul la 5 zile) ?
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 23:53, 21 Martie 2007
Pe durata preavizului cim-ul continuă să îşi producă toate efectele, adica se pot efectua zilele de concediu ramase. in caz de concediu medical, preavizul se suspenda pana la incetarea concediului medical. zilele ramase de concediu tre platite de catre angajator.
Da, banuiam eu ca se pot lua zilele de concediu ramase. Dar problema este ca lucrez intr-o companie mare si cererea de concediu trebuie semnata de seful de departament care este in alt oras. Asta nu ar fi o problema pentru ca exista fax-uri, dar daca ii trimit cererea nu o semna pentru ca si asa a facut scandal din cauza ca mi-am dat demisia. Intrebarea mea este cum as putea face sa imi iau cele 5 zile de concediu fara semnatura sefului pe cerere ? As vrea ca aceste zile sa le iau in ultimele zile de preaviz.
Avand in vedere ca "orice conventie prin care se renunta total sau partial la dreptul la concediu de odihna este interzisa" (art 59 alin 5 din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010) - eu propun ca, in locul clasicei formulari din cerere - "va rog sa-mi aprobati...." sa scrieti " va rog sa luati act de...". cu o motivatie corespunzatoare, inclusiv cu citatul de mai sus.
nu cred ca il sfatuiesti tocmai bine pentru ca in codul muncii concediul de odihna se planifica iar daca el nu are planificare nu poate sa isi ea concediu cand doreste fara acordul sefului, acest lucru inseamna o insubordonare
in ceea ce priveste renuntarea la un drept nici nu poate fi vorba, oricum lui o sa i se plateasca cincediul de odihna la incetarea activitatii.
Bine, sa zicem ca se poate lua numai cu acordul sefului concediul. Dar, daca sefa, in cazul meu, nu vrea sa semneze cererea de concediu ? Ei imi dau banii, dar odihna cine mi-o da, nu pot sa ii oblig cumva sa imi de-a si zilele de concediu ?

Alte discuții în legătură

Demisia Droxi Droxi Sunt angajata la o institutie bugetara. As dori sa am propria mea afacere si pentru aceasta trebuie sa renunt la servici. Mentionez ca la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Problema mare va rog ajutor cu demisia Cristian_I Cristian_I Buna ziua, as avea nevoie de ajutor calificat la problema mea. Poate parea science-fiction ce va povestesc dar e adevarat. Ma scuzati daca e lunga ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie eoliviana eoliviana buna ziua. tocmai mi-am depus demisia la firma in care lucrez si ideea este ca eu nu mi-am luat nicio zi de concediu si acum as vrea sa stiu dc aceste zile ... (vezi toată discuția)