avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare rca

Am aflat ca pot recupera banii de pe polita rca pe lunile achitate de dupa radierea autovehiculului. Am vandut masina acum 1 an de zile si am inteles ca inca mai pot recupera banii. Problema cea mai mare este ca nu mai gasesc nicaieri polita RCA n original. Am intrebat la compania asiguratoare si mi-au spus ca au neaparat nevoie de polita in original. Pot face ceva in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Petre Nita , Expert judiciar 06:43, 4 Mai 2010
Puteti depune o declaratie pe propria raspundere ca ati ratacit (pierdut) polita si vedeti pozitia lor. In mod normal ar trebui sa va solutioneze favorabil.
Pentru a va recupera banii, trebuie sa va adresati asiguratorului dupa vanzarea masinii si sa-i aratati contractul de vanzare-cumparare, dovada radierii/transcrierii masinii, polita de asigurare in original (eventual anuntul de publicare a pierderii si declararea nula a politei) cat si o declaratie ca autoturismul nu a suferit daune. Nu se restituie eventualele diferente daca ati fost despagubit pe polita respectiva.
Aceste acte sunt necesare intrucat, tot in normele RCA, se precizeaza ca polita este valabila si pentru cumparator, pana la inscrierea autovehiculului pe numele lui, astfel ca exista posibilitatea ca polita sa fie utilizata si dupa vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca recuperat in cazul vanzarii unui autoturism lorelena1306 lorelena1306 Am avut un Ford Fiesta pe care l-am vandut. Am platit la el RCA-ul si rovinieta care mai au valabilitate inca 10 luni. Doresc sa cumpar un alt autoturism. ... (vezi toată discuția)
Rca masina vanduta surcelus surcelus Buna seara! Am vandut o masina care avea polita rca pe un an de zile. Am incheiat contract de vanzare cumparare. Noul proprietar fiind din alt judet mi-a ... (vezi toată discuția)
Mașină vândută acum mai mult de 6 luni circulă în continuare cu rca pe numele meu. ce se poate face ca actualul proprietar să nu poată încheia rca pe numele meu? bogdan90tl bogdan90tl Buna ziua, In luna Februarie a acestui an am vandut masina personala, cu contract de vanzare-cumparare, scoasa de la Fisc de pe numele meu si copie a ... (vezi toată discuția)