Am aflat ca pot recupera banii de pe polita rca pe lunile achitate de dupa radierea autovehiculului. Am vandut masina acum 1 an de zile si am inteles ca inca mai pot recupera banii. Problema cea mai mare este ca nu mai gasesc nicaieri polita RCA n original. Am intrebat la compania asiguratoare si mi-au spus ca au neaparat nevoie de polita in original. Pot face ceva in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat!
Puteti depune o declaratie pe propria raspundere ca ati ratacit (pierdut) polita si vedeti pozitia lor. In mod normal ar trebui sa va solutioneze favorabil.
Pentru a va recupera banii, trebuie sa va adresati asiguratorului dupa vanzarea masinii si sa-i aratati contractul de vanzare-cumparare, dovada radierii/transcrierii masinii, polita de asigurare in original (eventual anuntul de publicare a pierderii si declararea nula a politei) cat si o declaratie ca autoturismul nu a suferit daune. Nu se restituie eventualele diferente daca ati fost despagubit pe polita respectiva.
Aceste acte sunt necesare intrucat, tot in normele RCA, se precizeaza ca polita este valabila si pentru cumparator, pana la inscrierea autovehiculului pe numele lui, astfel ca exista posibilitatea ca polita sa fie utilizata si dupa vanzare.
Recuperare rca
vgeorge
Am vândut recent autoturismul și pentru recuperarea diferenței de RCA, asiguratorul mi-a cerut la dosar o copie a CIV cu numele noului proprietar (ceea ce e ... (vezi toată discuția)