Salut!
Am facut plangere impotriva unui pv de contraventie la Judecatorie. PV-ul de contraventie mi-a fost comunicat de catre primarie la solicitarea mea. In adresa de raspuns primaria forumuleaza urmatoarele : "Va comunicam conform solicitarii dvs pv de contraventie pe care-l anexam prezentei adrese." Adresa fiind emisa de o autoritate publica bineinteles ca este inregistrata si datata. Plicul cu care a sosit aceasta adresa a fost aruncat de parintii mei din nestiinta. Eu am formulat plangere impotriva pv-ului si am cerut prescrierea amenzii contraventionale deoarece pv-ul nu a fost comunicat in termenul legal de 30 de zile, ci aprox. 1 an mai tarziu (ca urmare a solicitarii mele). Instanta mi-a trimis citatie punandu-mi in vedere sa de pun dovada comunicarii pv-ului pana la primul termen de judecata sub sanctiunea suspendarii cauzei. Eu va intreb pe voi acum...
Daca exista acea adresa de la primarie datata in care se precizeaza expres ca vine insotita de pv-ul de contraventie, nu poate constitui asta o dovada perfect valabila pt instanta cu privire la data comunicarii? Este imperativ necesar acel plic postal?
Mi se absurd sa ignore acest inscris ce emana de la o institutie public, a carui datare probeaza fara putinta de tagada faptul ca pv-ul mi-a fost comunicat cu mult peste termenul legal....
nu este lipsit de logica ce spuneti; totusi, instanta se va tine de cuvant si va suspenda, in cazul in care nu veti depune acel plic;
cum insa plicul nu-i de gasit, va sfatuiesc sa mergeti la oficiul postal de care apartineti si sa-i luati urma acolo; CU SIGURANTA veti obtine un document din care sa rezulte cand ati primit acel plic;
Daca nu gasiti plicul care a insotit corespondenta,pe care se afla trecuta stampila cu data postei,mergeti la oficiul postal care va deserveste si solicitatati eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte data primirii corespondetntei si cea a inmmanarii/afisarii catre dvs.
Recomandarile voastre au fost binevenite si va multumesc pentru ele. Insa am fost astazi la oficiul postal de care apartin si lucratorii postali mi-au spus ca la trimiterile postale simple ei nu opereaza nicio inregistrare si in consecinta nu ma pot ajuta. Daca ar fi fost trimisa adresa cu aviz de confirmare primire da, insa in cazul trimiterilor simple nu se poate face nimic in acest sens. Singura mea speranta acum este ca judecatorul sa nu fie robot si sa ia act de dovada arhisuficenta, zic eu, inregistrarii de iesire a adresei pe care mi-a remis-o primaria. Acum sper sa pot gasi ceva in jurisprudenta, iar daca suspenda cauza forumulez recurs. Astept in continuare opiniile voastre...
Procesul- verbal trebuie,obligatoriu, trimis de catre primarie cu recomandata si confirmare de primire. Daca a fost scrisoare simpla puteai sa spui ca nu ai primit-o.
Dupa o luna de zile daca nu primeai totusi o scrisoare cu confirmare de primire, conform legii,procesul-verbal este nul.( comunicarea se face in cel mult o luna de la intocmirea procesului-verbal.).