avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PROCES VERBAL DE CONSTATARE SI SANCTIONARE A ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PROCES VERBAL DE CONSTATARE SI SANCTIONARE A CONTRAVENTIEI NECOMUNICAT CONTRAVENIENTULUI PE BAZA CARUIA PRIMARIA A EMIS UN TITLU EXECUTORIU

Primaria, respectiv Serviciul Public de Impozite si Taxe, poate emite Somatie de plata si, atasat de aceasta, un titlu executoriu pe baza unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei pentru care nu detin o dovada de comunicare catre contravenient? Executarea amenzii este prescrisa, nefiindu-mi comunicata in termenul legal de o luna, iar agentul constatator/ unitatea din care face parte acesta a trimis procesul verbal catre Primaria orasului unde domiciliez insotit fiind doar de plicul postal pe care este inscris faptul ca perioada de pastrare la oficiul postal a expirat. Imi puteti spune de partea cui este greseala in situatia de fata/ daca s-a procedat corect?
Cel mai recent răspuns: raduiulian92 , utilizator 17:01, 22 Iulie 2013
Faptul ca nu ati mers la posta sa ridicati pv-ul nu inseamna ca nu vi s-a comunicat. Dimpotriva, este legal comunicat si v-a cam expirat termenul de 15 zile in care il puteati ataca.
Am citit si un RIL din 2013 in care se precizeaza ca procesul verbal se considera comunicat atunci cand refuzul de primire al contravenientului este expres si, mai mult decat atat, sa fie consemnat intr-un proces verbal de catre functionarul postal. Se mai preciza ca refuzul tacit de luare la cunostinata al contravenientului exprimat prin neprezentarea la oficiul postal nu echivaleaza cu indeplinirea formalitatilor de comunicare.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
raduiulian92, utilizator
neprezentarea la oficiul postal*
Nu cred ca ati citit atent. S-a decis tocmai invers, ca reprezinta dovada de comunicare. Cititi ce a decis ICCj, nu care sunt opiniile contrare.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Amenda am primit-o in decembrie 2012. Opereaza retroactiv modificarile aduse de RIL?

Alte discuții în legătură

Anulare rovinieta in urma ril iccj ContSters298656 ContSters298656 Buna ziua, Acum ceva timp am fost amendat pt lipsa rovinieta. Recent am primit de la executorul judecatoresc, impreuna cu incheierea de executare silita ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal prescriptie vasile05 vasile05 Am fost amendat pe data de 16 August, nu am stiut ca am fost amendat. Dupa o luna jumatate primesc de la primarie Instintarea de Plata, am aflat ca pe 22 ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)