Am fost amendat pe data de 16 August, nu am stiut ca am fost amendat. Dupa o luna jumatate primesc de la primarie Instintarea de Plata, am aflat ca pe 22 August a fost afisata amenda pe poarta locuintei mele. Am depus contestatie motivul fiind ca a pv fost lovit de prescriptie. Conform ICCJ Cerinţa comunicării procesului-verbal de contravenţie şi a înştiinţării de plată este îndeplinită şi în situaţia refuzului expres al primirii corespondenţei, consemnat în procesul-verbal încheiat de funcţionarul poştal.” În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 450 din 23 iulie 2013, a fost publicată Decizia ÎCCJ nr. 10 din 10 iunie 2013”, modalitatea de comunicare a procesului-verbal de contraventie si a instiintarii de plata, prin afisare la domiciliul sau sediul contravenientului, este subsidiara comunicarii prin posta, cu aviz de primire.
INTREBAREA ESTE AMENDA ESTE LOVITA DE PRESCRIPTIE? VA FI ANULATA CU SIGURANTA CONTRAVENTIA?
Am facut plangere impotriva pv imediat de la comunicarea instintari de plata primita de la primarie, si plangerea a fost acceptata de instanta urmand sa fie judecata.
INTREBAREA ESTE AMENDA ESTE LOVITA DE PRESCRIPTIE? VA FI ANULATA CU SIGURANTA CONTRAVENTIA?