Ma confrunt cu urmatoarea situatie, in urma cu o luna am fost amendat de un echipaj de la rutier pentru depasirea vitezei cu vro 20-30km intr-o localitate din tara, mi s-a intocmit proces verbal, nu l-am semnat deoarece aveam o perioada financiara mai grea si nu puteam plati amenda in timp de 2 zile astfel incat sa o platesc la jumate, asa ca am ales sa nu semnez procesul ca sa-l primesc acasa in termen de o luna si sa platesc amenda in maxim 2 zile din in momentul in care-l primeam ca sa pot plati doar jumatate.
Au trecut exact 30 de zile de cand s-a intamplat si am gasit procesul verbal in usa, iar langa el un alt proces verbal de constatare care a fost semnat de un vecin de pe o alta strada mentionand ca nu m-au gasit acasa.
Eu mentionez ca eram plecat din localitate in momentul in care acel cineva a venit sa mi-l aduca acasa iar eu am luat la cunostinta de acel PV doar dupa aproximativ 3 zile, ceea ce inseamna ca nu mai pot plati amenda la jumatate. (chiar am fost sa o achit si nu am fost inteles, deci nu am reusit sa o platesc la jumatate)
Ce pot face? Ce ma sfatuiti sa fac? Adica nu ar fi trebuit sa-mi trimita o recomandata sau ceva pentru care sa semnez eu personal?
Este una dintre modalitatile de comunicare PV prevazute de dispozitiile in vigoare
Aspectul ca s-a comunicat si PV suplimentar cu martor recunoscut de dvs drept vecin,
demonstreaza interesul politiei a se asigura ca a parcurs procedura legala de comunicare PV,astfel incat dvs sa nu puteti invoca ca nu ati luat la cunostiinta de PV
procedura de trimitere a proceslor verbale de contraventie este trimiterea prin posta .ICCJ in Dosar nr. 7/2013 recurs in interesul legii a decis "Modalitatea de comunicare a procesului-verbal de contravenţie şi a înştiinţării de plată, prin afişare la domiciliul sau sediul contravenientului, este subsidiară comunicării prin poştă, cu aviz de primire."
Daca nu au trecut 15 zile de cind vecinul v-a dat pv. ,si el va da o declaratie precum ca a primit el pv si vi l-a la inminat la data x puteti face Plingere la Judecatorie precum ca pv nu a fost comunicat corect si sa fie anulat .Procesul de Plingere este gratuit ,cred.Cit timp este facuta Plingerea se suspenda oricum plata amenzii.