avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru trecere prin loc nepermis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru trecere prin loc nepermis

Buna ziua..sunt din Cluj Napoca si am fost amendat pentru trecerea printr un loc nepermis..vreau sa specific ca in zona in care am fost amendat se desfasoara lucrari de amenajare a carosabilului.in momentul respectiv trotuarele erau sparte iar pe anumite benzi de circulatie se asfalteaza, e ca un santier, iar lumea merge pe unde poate.in zona respectiva este statie de tramvai cu peron pe mijloc si paralel sunt statii de autobuze.tin sa mai specific ca zebra nu este marcata iar stopul nu este functionabil la trecerea de pietoni.
trecand strada printr un alt loc decat trecerea de pietoni "imaginara" (nu ca as fi fost singurul care facea asta in acel moment)am fost intors din drum de un domn politist care m a dus la masina dansului si a inceput sa ma ia la purecat.
acesta mi a cerut buletinul si neavandu l la mine i am dat cnp ul si numele.l am intrebat cum il cheama dar nu mi a zis..a spus ca voi vedea numele lui pe proces.mi a scris un proces verbal in care nu stiu ce a scris pentru ca nu mi l a aratat pentru ca i am spus ca nu il voi semna..in momentele acelea cat stateam la masina dânsului treceau si prin fata si prin spatele masinii de politie o gramada de oameni, la care i am spus ca: nu are de gand sa actioneze si sa le dea si lor amenda?la care mi a raspuns ca: nu avem destule cadre de politie sa ii oprim pe toti si ironic mi a spus sa fac o plangere la ministru in aceasta privinta.mi a mai spus ca fiinda sunt obraznic si comentez imi va da amenda cea mai mare.la sfarsit mi a comunicat in caz, ca nu vreau sa semnez procesul verbal imi va fi trimis acasa.
intrebarea mea pentru Dumneavostra e:
sunt modalitati ca sa evit plata acestei amenzi?sau am sanse daca depun contestatie?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2015
maltomme, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:41, 29 August 2015
Chiar daca ati primit amenda cea mai mare aveti posibilitatea sa platiti jumatate din minim in 2 zile lucratoare de la primirea pv.

Aveti dreptul sa contestati pv in termen de 15 zile de la comunicarea pv la judecatoria pe a carei raza de competenta a fost savarsita contraventia.

Descrieti imprejurarile in care a fost constatata fapta si solicitati transformarea ei in avertisment avand in vedere situatia de fapt, santier in lucru.

Va pot de fi de folos in sustinerea plingerii impotriva pv niste fotografii pe care sa le faceti la fata locului si in care sa indicati locul unde ati fost surprins traversand neregulamentar.
Niste fotografii cu persoane care traverseaza pe unde pot din cauza lucrarilor pot sa convinga judecatorul ca agentul constatator a facut exces de zel aplincadndu-va amenda. Puteti relata si dialogul avut cu agentul care v-a indicat sa faceti plingere la ministru.

Daca as fi in locul dvs. as face si o sesizare in atentia ministrului (viceprim ministru pentru securitate nationala ;) ) la care as anexa si procesul verbal ptr identificarea agentului "spiritual"si in care as face cateva precizari interesante cu privire la comportamentul agentilor de politie in relatia cu cetatenii.

Sesizarea nu costa nimic si o puteti trimite (anexand pv si fotografiile) online la email: petitii@mai.gov.ro

Spre deosebire de plingerea pe care o faceti la judecatorie (ptr anularea pv) si ptr care trebuie sa platiti o taxa judiciara de 20 de lei (nu sunt eu prea lamurit daca se mai plateste sau nu, mi se pare ca a aparut un act normativ care ar fi anulat plata acestei taxe in cazul contraventiilor).
Va multumesc pentru raspuns..si da am facut si poze cu telefonul la zona respectiva pentru a avea dovezi.
PV ar trebui sa il primesc acasa in termen de 30 de zile din cate am inteles de la comiterea faptei..daca nu sunt de gasit pentru a primi procesul verbal si a semna pentru primirea acestuia si trec mai mult de 30 de zile acesta devin nul?
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2015
maltomme, utilizator
Procesul verbal se trimite acasa in termen de 60 de zile(s-a modificat termenul de 30 de zile).
Se trimite prin posta cu confirmare de primire sau prin afisare la domiciliu.
Am inteles..va multumesc foarte mult pentru informatii.aveti o modalitate de contact pe cand voi primi PV ca sa ma ajutati in formularea plangerii si pentru a va trimite pozele respective?
Prin MP iar pozele se incarca pe postimage.org.

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ilegala? marcop marcop Buna dimineta :) Azi dimineata am fost la administratia financiara ca sa platesc un impozit si mi s-a adus la cunostinta ca figurez cu o amenda rutiera pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea ... O-Mihai O-Mihai Buna ziua! Am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea prioritatii pietonilor. Nu am semnat procesul verbal, iar o perioada nu am fost acasa ... (vezi toată discuția)