avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare ilegala?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare ilegala?

Buna dimineta :)

Azi dimineata am fost la administratia financiara ca sa platesc un impozit si mi s-a adus la cunostinta ca figurez cu o amenda rutiera pe care trebuie sa o platesc.:stunned: Am refuzat si am sunat la cei de la rutiera, dar nu au vrut sa-mi dea relatii prin telefon asa ca m-am deplasat pana acolo, unde am aflat ca am fost amendat pentru o parcare ilegala in sectorul 6 si ca ar exista dovezi video si poze. Am cerut sa vad aceste probe dar a refuzat sa mi le arate. I-am spus agentului de politie ca mi se pare absurd sa fiu amendat eu din moment ce masina este in proprietatea sotie mele si putea fi condusa de oricine, deci mi se parea firesc ca amenda sa fie pe numele sotiei sau sa i se ceara sa spuna cine a condus masina in ziua aceea. I-am adus la cunostinta ca nu am primit niciun proces verbal care sa-mi faca cunoscut acest lucru. Mi-a dat o copie a acestuia si mi-a spus ca exista dovezi ca eram eu, ca amenda ar fi fost trimisa prin posta iar pentru ca nu a fost ridicata procesul verbal a fost afisat pe usa apartamentului in care locuiesc de fata cu un martor. Mi-a spus ca probabil pe baza inregistrarilor sau a pozelor s-a cerut identificarea mea si de aceea este amenda pe numele meu. Intrebarile mele sunt:
1. s-a incalcat dreptul la protectia datelor cu caracter personal?
2. faptul ca nu am primit pv in termen de 30 zile de la data constatarii/intocmirii desi spune ca l-a afisat pe usa, noi fiind plecati zilnic de dimineata pana seara , duce la prescrierea executarii sanctiunii amenzii?
3. procesul verbal este intocmit de politia comunitara?
4. pot face plangere la judecatoria sectorului 5 de anulare a pv-ului pentru ca nu am de gand sa platesc amenda?
Deci sincer mi se pare absurd ca amenda sa vina pe numele meu. De unde stia politistul ca nu era fratele meu sau vecinul?
In speranta ca ma veti ajuta cu un sfat, va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
marcop, utilizator
Cel mai recent răspuns: marcop , utilizator 22:31, 7 Iunie 2011
Formulati contestatie impotriva procesului verbal la Judecatoria Sectorului 6.
Solicitati ca, politia comunitara, sa depuna dovezile de comunicare ale procesului verbal pentru a verifica daca a intervenit sau nu prescriptia.
Solicitati sa depuna toate actele care au stat la baza intocmirii procesului verbal - planse foto, modul de identificare a conducatorului auto, in cazul in care proprietarul masinii este sotia, etc.
Daca e asa cum spuneti e normal sa fiti suparat. Martor in aceasta situatie trebuia sa fie unul din vecini care v-ar fi anuntat de existenta acestui PV si nu un cetatean de pe strada care trecea pe acolo intamplator. Chemati in instanta pe emitentul acestui PV si acuzati-l de tot ce ati prezentat pe forum. Ointrebareas avea: de cand figura acel PV?
PV are data de 23 martie 2011 ora 14, se constata ca autoturismul cu nr... a fost gasit parcat in loc interzis in apropierea trecerii de pietoni la aprox. 15 m... si am fost vazut urcand la volan, deci nu parcand. Daca tot m-au vazut de ce nu au venit sa-mi atraga atentia ca voi primi o amenda? Am inteles ca m-au fotografiat dar nu stiu in ce moment pentru ca nu mi-au aratat pozele si am inteles ca ar avea si probe video. Daca m-au vazut urcand in masina la volan, asta inseamna ca tot eu am si parcat-o acolo? Sincer nu-mi amintesc intamplarea, este posibil sa fie asa, dar autoturismul este condus si de fratele meu si se afla pe numele sotiei mele. Ma intreb de ce amenda nu a venit pe numele proprietarului masinii, adica al sotiei si ea sa spuna cine a condus masina la acea data? Eu de unde sa stiu ca au afisat pe usa PV, chiar daca au si un martor? Si nu-mi pot plati impozitul din cauza acestei amenzi. Va multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
marcop, utilizator
Va rog, am nevoie de putin ajutor, orice sfat este binevenit.
Deci, politia comunitara fotografiaza masina stationand neregulamentar, apoi la cateva minute ma vede ca urc la volanul masinii si plec dupa ce imi face poze.
Masina nu este pe numele meu, iar eu nu i-am vazut pe politistii comunitari in schimb ei m-au vazut. Aveau dreptul sa ma fotografieze?
Nu era normal sa vina si sa ma atentioneze ca voi fi amendat? Amenda n-ar fi trebuit sa fie pe numele proprietarului masinii sau acesta sa-i furnizeze date despre sofer? Pot cere sa faca dovada ca au afisat PV pe usa apartamentului, eventual daca au poze? Vreau sa fac plangere pentru anularea amenzii.
Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea prin afisare a procesului verbal de contraventie stativ stativ exact acum 6 luni am primit instiintarea aceea de amenta pentru parcara neregulamentara, prinsa la stergatoarea pt parbriz. nu am platit in 48 de ore am ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare ap77 ap77 Azi dimineata am gasit lipit pe parbrizul masinii un afis de amenda de la politia comunitara (intre 600 si 2000 lei) pentru ca am parcat masina fara a respecta ... (vezi toată discuția)
Amenzi abuzive date de pol. comunitara aovidiu aovidiu In data de 4 ian. 2010, am avut neplacuta surpriza sa gasesc pe hartia de instiintare pentru impozitului pe 2010 si o suma considerabila pentru amenzi restante ... (vezi toată discuția)