avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda pentru parcare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda pentru parcare

Azi dimineata am gasit lipit pe parbrizul masinii un afis de amenda de la politia comunitara (intre 600 si 2000 lei) pentru ca am parcat masina fara a respecta marcajul. Marcajul e oblic, iar eu nu m-am incadrat perfect pentru ca masinile intre care am parcat erau parcate drept. Ciudat este ca niciuna dintre cele doua masini intre care am parcat nu a primit amenda, in schimb a primit amenda si masina parcata alaturi de una din ele.
Trebuie sa ma prezint la politia comunitara in termen de 48 ore. Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ap77 , utilizator 11:08, 22 Septembrie 2010
Daca nu vi s-a blocat autoturismul , mai bine stati acasa . Nu sunt ei competenti sa aplice sanctiuni la ptr fapte la regimul circulatiei , chiar daca unele consilii mai emit hotarari care incalca legea .
Ati facut poze? Si eu era sa iau amenda in Brasov, noroc ca am avut ambitia sa parchez intre marcaje desi alte doua masini nu respectau marcajele. Nu neg insa ca este o masura abuziva. Pozele ar putea sa va dea castig de cauza.
Cat despre ceea ce spunea colega de mai sus: nu mereu amenzile pentru parcare sunt date in baza Legii Circulatiei si asta pentru ca trebuie respectate si deciziile Locale privind modul de parcare.
Oricum si ei ar trebui sa aiba fotografii
Formulati in termenul legal de 15 zile de la data primirii,contestatie impotriva procesului verbal de contraventie,la instanta competenta teritorial.
Verificati continutul procesului verbal si sub aspectul posibilitatii invocarii cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,34 din OG nr.2/2001.
Verificat daca politia comunitara are in competenta si aplicarea unor amenzi la circulatia rutiera in zona unde ati fost amendat.
In mod normal acestea trebuie aplicate de politia rutiera.
Interesant ar fi sa ne comunicati ce scrie in conovocarea politiei comunitare
Invitatia a fost facuta prin intermediul afisului lipit pe parbriz.
Am mers la politia comunitara si m-au invitat sa scriem procesul verbal pe banca din curtea institutiei pentru ca in incinta se facea schimbul de tura. Am refuzat si acum astept sa vad daca primesc acasa procesul verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare politia locala pentru transmitere date conducator auto parcat pe locul unui abonat gorg0701 gorg0701 ziua buna tuturor ! in data de 18 iulie am vizitat niste rude in judetul Caras-Severin oras Resita parcand in apropierea blocului intro zona cu multe locuri de ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara ambarus ionut ambarus ionut am gasit un actipild pe parbriz de la politia comunitara cu o amenda de 600 lei ca am parcat pe trotuar an fata blocului . CE as putea sa fac sa nu o platesc ... (vezi toată discuția)
Amenda in parcare nesemnalizata Ashrak Ashrak Buna ziua, azi am parcat masina in orasul Medias, pe o parcare administrata de primaria noastra. Parcarea este imensa si in afara de aparatul care elibereaza ... (vezi toată discuția)