avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenzi abuzive date de Pol. Comunitara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenzi abuzive date de Pol. Comunitara

In data de 4 ian. 2010, am avut neplacuta surpriza sa gasesc pe hartia de instiintare pentru impozitului pe 2010 si o suma considerabila pentru amenzi restante pe 2009. Ca urmare am fost la directia taxe si impozite Bucuresti Sector 2 sa ma lamuresc, si am ramas socat sa constat ca am 5 amenzi date de politia comunitara. Am cerut sa vad procesele verbale de amenda cu ochii mei, caci nu-mi venea sa cred atat timp cat eu nu am primit nici un fel de act de la politia comunitara pe 2009.
Toate PV-urile amenzilor comunitare priveau parcarea pe spatiul verde - adica pe fasia de noroi de linga trotuarul din fata blocului unde stationeaza uneori 2 roti ale masinilor locatarilor. Cele 5 amenzi sunt: o amenda in feb. 2009, 2 in martie 2009, si alte 2 in doua zile consecutive din aprilie 2009. Suma totala 650 RON.
Fiecare PV de amenda este dublata de alt PV care spune ca deoarece amenda nu mi-a fost inmanata prin posta (scrisoare recomandata), atunci agentii de la comunitara s-au deplasat la mine acasa si mi-au afisat pe usa PV-ul de amenda. Diferenta dintre PV-ul de amneda si PV-ul de afisare este de aproape 1 luna. Imi aduc aminte ca am fost de cateva ori la posta dupa niste avize de recomandate, dar prea tarziu, caci plecasera inapoi in retur.
Ceea ce ma revolta este MINCIUNA din PV-urile de afisare unde se afirma ca s-au lipit pe usa mea amenzile. NU a fost lipit nici un PV de amenda pe usa apartamentului meu in anul 2009. Am copil mic si este tot timpul cineva acasa, si ar fi deschis cineva daca cei care semneaza pe PV-ul de afisare ca au lipit amenzile pe usa mea, ar fi batut cel putin la usa apartamentului. Pe fiecare PV de afisare sunt 2 semnaturi: una a unui agent si alta a unui martor care sunt sigur ca e un coleg de serviciu al primului. 4 din cele 5 PV-uri au aceleasi perechi de semnaturi, iar unul contine semnaturi diferite de celelalte 4 PV-uri. Nu incape in indoilala ca aceste PV-uri au fost facute in birou fara deplasare pe teren.
Ce pot face in acest caz? Ma simt total neindreptatit si neputincios in acelasi timp in fata ABUZULUI celor de la politia comunitara sector 2. Cum sa demonstrez eu ca politistii comunitari care au semnat PV-urile de afisare MINT, si de fapt nu au afisat nici un fel de PV pe usa apartamentului meu in anul 2009? Cui sa ma adresez?
As vrea sa pot plati cel putin jumatate din pretul minim asa cum se pocedeaza cand primesti in mod normal o amenda in 48h. Dar cum sa fac acum dupa ce a trecut atat de mult timp de la emiterea amenzilor ?
Orice sfat e binevenit.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 13:08, 11 Ianuarie 2010
Adredati-va judecatoriei de pe raza teritoriala unde au fost aplicate amenzile cu plangeri impotriva proceselor verbale de contraventie emise de Politia Cimunitara si, incercati o repunere in termen.
In mod normal, un astfel de act trebuie contestat in termen de 15 zile de la comunicare. ( OG2/2001).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare ilegala? marcop marcop Buna dimineta :) Azi dimineata am fost la administratia financiara ca sa platesc un impozit si mi s-a adus la cunostinta ca figurez cu o amenda rutiera pe ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)
Trebuie sã plãtesc niște amenzi despre care nu am fost înștiințat smochina smochina buna ziua! intr-o zi a acestui an , atrebuit sa ajung la primarie sa platesc impozitul casei.acolo sa gasesc si alte surprize.mai aveam de platin vreo 5 amenzi ... (vezi toată discuția)