Buna ziua
Am luat o amenda pe 26 decembrie pentru depasirea vitezei regulamentare in localitate,am refuzat sa semnez procesul verbal si mi-a venit azi, 7 ianuarie, acasa adus de catre un agent de politie care nu mi-a lasat nici-o dovada ca l-am primit azi.
Mai pot sa platesc amenda la jumatate in 2 zile lucratoare ? Si daca o contest ce taxe mai trebuie sa platesc si ce sanse am sa o castig ?
Pentru siguranta depuneti plangerea contraventionala luand in calcul data de 26 decembrie 2013. Termenul in care puteti depune plangerea contraventionala este de 15 zile. Luand la baza data de 26 decembrie 2013 ultima zi in care puteti depune plangerea contraventionala este de 11 ianuarie 2014. Este bine sa nu o lasati pe ultima zi. Agentul de politie nu a procedat legal intrucat trebuia sa va puna sa semnati de primirea procesului-verbal de contraventie.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc , dar nu aveam cum sa semnez pentru ca nu eram acasa si i-a lasat procesul verbal tatalui meu si chiar daca a semnat ceva nu i-a lasat nimic cu care sa dovedeasca ca a primit procesul verbal in data de 7 ianuarie 2014...deci trebuie sa platesc amenda intreaga? sau sa o contest ? Mai exista vreo posibilitate sa o platesc 50% in 2 zile ?
Este adevarat ca politia are dovada comunicarii dar cum dovedeste la CEC ca a primit pv in 07.01.2014 si nu la data intocmirii 26.12.2013?
Ca pana se lamureste casiera de la CEC care-i treaba cu lipsa semnaturii contravenientului trec cele 2 zile lucratoare in care poate achita 1/2 din amenda.
Fara dovada comunicarii nu cred ca poate plati jumatate din minim.
Am platit-o la jumatate pana la urma, am fost nevoit sa ma duc la sectia de politie si sa cer ceva cu care sa dovedesc ca am primit procesul verbal la 7 ianuarie 2014.
Multumesc tuturor pentru ajutor.