avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie necomunicat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie necomunicat

Buna ziua si La Multi Ani!
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema:
1. pe data de 8 decembrie 2011 am fost oprit si sanctionat cu retinerea permisului de conducere si amenda aferenta.
2. nu am semnat procesul verbal si mi s-a dat de catre agent o dovada de circulatie de 15 zile.
3. nici la momentul actual (04.01.2012) nu am primit procesul verbal acasa.

Intrebarea mea este: care e termenul legal in care ar trebui sa mi se comunice procesul verbal? (din ce am citit nu m-am edificat si rog a nu imi lua in nume de rau intrebarea daca mai e pe undeva raspunsul clar referitor la intrebarea mea)

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lucian_t , utilizator 20:07, 18 Ianuarie 2012
termenul este de 30 zile de la data intocmirii PV
deci in cazul in care nu il primesc in 4 zile si se implinesc cele 30 de zile legale sa inteleg ca pot ataca in instanta PV-ul si am castig de cauza? cum pot actiona in instanta fara sa am pv-ul fizic primit?
mi se prescrie doar amenda sau se anuleaza si pedeapsa de retinere a permisului?

multumesc pentru raspuns miracos
in cazul in care nu il primesc in 4 zile si se implinesc cele 30 de zile legale sa inteleg ca pot ataca in instanta PV-ul si am castig de cauza?

Da, puteti contesta procesul verbal si veti castiga 100%.
Textul de lege care va da dreptate este OG 2/2001:
Art. 14. - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.

cum pot actiona in instanta fara sa am pv-ul fizic primit?

Asteptati sa va fie comunicat PV.

mi se prescrie doar amenda sau se anuleaza si pedeapsa de retinere a permisului?

Se anuleaza atat amenda cat si sanctiunea complementara a suspendarii permisului de conducere.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
va multumesc de raspuns
buna dimineata,
pot actiona in instanta pe baza unei copii a pv-ului luata de la politie?
inca nu am primit originalul acasa.

Alte discuții în legătură

Recuperare permis conducere aliga aliga Buna ziua! Am avut ridicat permisul de conducere pentru depasire pe linia continua.Acest lucru s-a intamplat in data de 28.07. Nu am semnat procesul verbal, ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa prin sentinta definitiva si irevocabila? catalin2832 catalin2832 V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate. Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)