avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis conducere

Buna ziua!
Am avut ridicat permisul de conducere pentru depasire pe linia continua.Acest lucru s-a intamplat in data de 28.07. Nu am semnat procesul verbal, si am asteptat sa-mi vina acasa prin posta. Au trecut cele 30 de zile si nu l-am primit. Acum ma gandesc ca acel proces verbal nu mai este valabil, se anuleaza. Problema mea este daca pot sa iau carnetul mai repede, adica in zilele urmatoare si ce am de facut in acest caz.
Executarea sanctiunii contraventionale se prescrie daca in termen de o luna acesta nu este comunicat prin posta sau prin afisare la domiciliul contravenientului . Prescriptia este constatata doar de instanta competenta .
Parerea mea este sa depuneti plangere contraventionala , atasati copia dovezii prin care vi s-a retinut permisul de conducere si solicitati prin instanta ca politia sa depuna copia procesului verbal si dovada comunicarii procesului verbal .
Multumesc, o sa incerc treaba asta, pentru ca nu vreau sa mai astept nici o zi. Oare am sanse sa scap si de punctele amenda pe care le-am primit in legatura cu acest proces verbal?
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
aliga, utilizator
Insa, va trebui sa aveti in vedere si faptul ca agentul constatator poate aplca sanctiunea in termen de 6 luni de la constatarea contraventiei.
Og 2/2001:
Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Sanctiunea complementara urmeaza calea sanctiunii principale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila o amenda dupa 4 luni !!!! MIHAILEU MIHAILEU AM PRIMIT IN DATA DE 05.03.2009 PRIN POSTA UN PROCES VERBAL INCHEIAT IN DATA DE 24.02.2009 IN LOC BACAU PRECUM CA AM DEPASIT LIMITA LEGALA DE VITEZA IN ZIUA DE ... (vezi toată discuția)
Buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional ... andrei120819 andrei120819 buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional cu amenda de 2000 de lei pentru declaratia pe proprie raspundere , dar abia acum ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)