avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Primirea amenzilor prin afisare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Primirea amenzilor prin afisare

De putin timp am aflat si eu de primirea amenzilor prin afisare. Doresc sa stiu mai exact cum functioneaza! Din lege stiu ca daca nu primesti/refuzi primirea procesului verbal de contraventie acesta este .
Intai trimis prin posta iar daca persoana respectiva nu ridica plicul sau refuza sa-l ia plicul se intoarce inapoi la legiuitor.
Apoi se face afisarea amenzii pe usa, scara de bloc sau primarie. PV fiind pus intr-un plic inchis.
Ce vreau eu sa intreb. Se poate face afisarea inainte de a fi trimis prin posta de catre organele care au dat sanctiunea.
legea spune clar
Modalitatea de comunicare a procesului-verbal de contraventie si a instiintarii de plata, prin afisare la domiciliul sau sediul contravenientului, este subsidiara comunicarii prin posta, cu aviz de primire.
Cerinta comunicarii procesului-verbal de contraventie si a instiintarii de plata este indeplinita si in situatia refuzului expres al primirii corespondentei, consemnat in procesul-verbal incheiat de functionarul postal.
rog persoane competente sa-mi raspunda cum este corect!

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal prescriptie vasile05 vasile05 Am fost amendat pe data de 16 August, nu am stiut ca am fost amendat. Dupa o luna jumatate primesc de la primarie Instintarea de Plata, am aflat ca pe 22 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei necomunicat contravenientului pe baza caruia primaria a emis un titlu executoriu raduiulian92 raduiulian92 Primaria, respectiv Serviciul Public de Impozite si Taxe, poate emite Somatie de plata si, atasat de aceasta, un titlu executoriu pe baza unui proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)