avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare rovinieta in urma RIL ICCJ
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare rovinieta in urma RIL ICCJ

Buna ziua,

Acum ceva timp am fost amendat pt lipsa rovinieta.
Recent am primit de la executorul judecatoresc, impreuna cu incheierea de executare silita hotarata de catre instanta in care admite executarea asupra subsemnatului

In urma hotararii ICCJ, aceea ca procesul-verbal de constatare nu semnat de mana de catre agent, pv este nul.
Daca deja am incheierea de executare silita, mai pot cere anularea pv pt nulitate, in cazul in care acesta nu este semnat. Sau este cam tarziu?
Va multumesc,
Împotriva unui proces verbal de contravenție se formulează plângere în termen de 15 zile de la data comunicării lui. O plângere formulată după trecerea acestui termen va fi respinsă ca tardiv formulată iar decizia Înaltei Curți nu schimbă această situație. Prin urmare, dacă acest termen a trecut, este foarte târziu pentru o plângere.
Dar ICCJ a stabilit ca pv de contraventie este nul fara semnatura olografa a agentului constatator. Deci, pv este nul si prin urmare nu vad rostul platii.
Decizia ICCJ are efecte numai pentru viitor , nu si pentru trecut.

Daca s-a ajuns la executare, prin urmare, pv nu este nul . Din cate am citit dvs nu l-ati contestat in instanta.
Nu l am contestat. Deja a sosit invitatia la executor cu instiintarea. Deci, ideea este ca nu pot invoca RiL intr o eventuala cerere de anulare?

Va multumesc
Prin deciziile pronunțate de ÎCCJ în recursuri în interesul legii se asigură interpretarea și aplicarea unitară a legii. Ele nu produc efecte pentru situații concrete, deci nici pentru situația dvs. Procesul verbal de contravenție încheiat pe numele dvs. va fi nul doar dacă instanța competentă să se pronunțe asupra lui, adică judecătoria, va pronunța o hotărâre în acest sens. Pentru ca judecătoria să pronunțe o soluție referitoare la nulitatea procesului verbal de contravenție, trebuie să mai fiți în termen să formulați plângere.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei necomunicat contravenientului pe baza caruia primaria a emis un titlu executoriu raduiulian92 raduiulian92 Primaria, respectiv Serviciul Public de Impozite si Taxe, poate emite Somatie de plata si, atasat de aceasta, un titlu executoriu pe baza unui proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Titlu executor nul vasral vasral Se poate ridica pe calea contestatiei la executare, exceptia nulitatii absolute a titlului executor? Precizez ca ICCJ prin decizia nr.6/2015 a stabilit ca ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala depusa in termen pe rolul instantei si nesolutionata vasral vasral La data de 12.01.2012 am depus plangere contraventionala in termenul de 15 zile, la Judecatorie, expediata prin posta cu confirmare de primire (posed ... (vezi toată discuția)