avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plangere contraventionala depusa in termen pe rolul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

plangere contraventionala depusa in termen pe rolul instantei si nesolutionata

La data de 12.01.2012 am depus plangere contraventionala in termenul de 15 zile, la Judecatorie, expediata prin posta cu confirmare de primire (posed confirmarea). Nu am primit nici un fel de citatie si,cautand pe portalul Judecatoriei, nu am gasit ca actiunea ar fi fost pusa pe rol. Am stat linistit pana acuma-09.01.2017, cand mi-a fost pusa poprire pe pensie in baza procesului verbal de contraventie. Am facut contestatie la executare, la instanta de fond am castigat in baza Deciziei nr 6/2015 privind admiterea recursului in interesul Legii de catre ICCJ, potrivit careia procesul verbal de contraventie semnat electronic si nu holograf, este lovit de nulitate absoluta. La apel insa am pierdut, motivandu-se faptul ca acest lucru trebuia sa-l ridic in cadrul plangerii la fond, care, repet, nu s-a judecat niciodata. Am facut recurs dar am vre-o sansa? Sa dau in judecata Judecatoria care nu mi-a solutionat intr-un fel sau altul plangerea? Se mai poate dupa atata timp, respectiv 6 ani?
Cel mai recent răspuns: vasral , utilizator 19:10, 15 Ianuarie 2017
Buna seara,

Este pacat ca nu v-ati interesat timp de 5-6 ani de zile daca s-a inregistrat plangerea dvs. la instanta de judecata.

La acest moment este tardiv sa va adresati cu plangeri la instanta de judecata pentru ca nu au primit documentele dvs. in urma cu 5-6 ani. Puteti incerca, insa ma indoiesc ca veti mai obtine ceva la acest moment. Ar trebui sa mergeti direct la Judecatorie, sa cereti opisurile de acum 5-6 ani (din perioada in care ati trimis dvs. plangerea pe posta) si sa verificati totusi daca v-a fost primita cererea.

Este foarte posibil ca posta sa fie de vina pentru ca nu s-a primit plangerea la Judecatorie, iar in aceasta situatie Judecatoria nu poate sa fie de vina pentru neinregistrarea plangerii dvs.
Imi pare rau ca nu ati retinut:am confirmarea de primire a plangerii cu stampila ,data si semnatura salariatului Judecatoriei. Am tot asteptat sa fiu citat si nu am fost. In mod sigur, plangerea a fost pierduta, localul instantei fiind in reparatie capitala si din presa am aflat ca au fost duse la gunoi mii de dosare, cred ca a fost si al meu.Efectiv, ce mai pot face? Intre timp, titlul executor a devenit nul conform unei Decizii a ICCJ NR 6/2015 prin care a fost admis un RIL. Pot invoca aceasta exceptie pe calea contestatiei la executare?
Multumesc,
In contestatia la excutare nu mai puteti invoca motive ce puteau fi invocate pe fondul cauzei,in contestatia la executare nu se rejudeca fondul cauzei.
Sa inteleg ca Decizia nr 6/2015 a ICCJ prin care s-a admis RIL potrivit careia procesele verbale de contraventie semnate electronic(deci fara semnatura olografa) SUNT NULE ABSOLUT,deci aceasta decizie se aplica numai pentru procesele verbale de contraventie viitoare? Eu stiam ca exceptiile privind nulitatile absolute se pot invoca in orice stare a procesului,inclusiv in faza de executare silita pe calea contestatiei la executare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executor nul vasral vasral Se poate ridica pe calea contestatiei la executare, exceptia nulitatii absolute a titlului executor? Precizez ca ICCJ prin decizia nr.6/2015 a stabilit ca ... (vezi toată discuția)
Anulare rovinieta in urma ril iccj ContSters298656 ContSters298656 Buna ziua, Acum ceva timp am fost amendat pt lipsa rovinieta. Recent am primit de la executorul judecatoresc, impreuna cu incheierea de executare silita ... (vezi toată discuția)
Exceptie sau nu ? geavela geavela Buna ziua ,Va rog sa-mi spuneti : daca un proces verbal este nul in lunima unei Decizii RIL a ICCJ ,aceasta nulitate se poate considera o exceptie ?se judeca ... (vezi toată discuția)