avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executor nul
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executor nul

Se poate ridica pe calea contestatiei la executare, exceptia nulitatii absolute a titlului executor? Precizez ca ICCJ prin decizia nr.6/2015 a stabilit ca procesele verbale de contraventie nesemnate holograf sunt nule iar procesul verbal mi-a fost intocmit in anul 2011. Rog un raspuns competent
Cel mai recent răspuns: vasral , utilizator 20:04, 10 Ianuarie 2017
Buna seara,

Procesul verbal de contraventie trebuie contestat in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia in temeiul dispozitiilor O.G. 2/2001.

Pe calea contestatiei la executare nu pot fi invocate motive de nulitate a procesului verbal de contraventie atata timp cat exista o procedura separata de contestare a titlului executoriu (procesul verbal).

Doar daca procesul verbal v-a fost comunicat o data cu actele de executare silita, puteti face atat contestatie la executare, cat si plangere impotriva procesului verbal (este obligatoriu sa faceti si plangerea impotriva procesului verbal, altfel contestatia la executare nu este intemeiata).
Buna seara,
deci procesul verbal de contraventie a devenit nul in baza unei Decizii nr6/2015, adica dupa 5 ani de la intocmire si 2 ani de la comunicare. Intrebarea era daca Decizia ICCJ se aplica in speta in faza de executare silita,ea nefacand deosebire de stadiul procesual?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare rovinieta in urma ril iccj ContSters298656 ContSters298656 Buna ziua, Acum ceva timp am fost amendat pt lipsa rovinieta. Recent am primit de la executorul judecatoresc, impreuna cu incheierea de executare silita ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala depusa in termen pe rolul instantei si nesolutionata vasral vasral La data de 12.01.2012 am depus plangere contraventionala in termenul de 15 zile, la Judecatorie, expediata prin posta cu confirmare de primire (posed ... (vezi toată discuția)
Proces verbal fara semnatura olografa 2014 17gil 17gil Buna ziua, Un proces verbal de constatare a contraventiei (lipsa rovinieta) intocmit la data de 04.08.2014 fara a avea semnatura olografa mai poate fi ... (vezi toată discuția)