avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... treapta superioara de salarizare - cum se acorda?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

treapta superioara de salarizare - cum se acorda?

buna seara,
am si eu o intrebare: puteti sa imi spuneti daca am dreptul la o treapta de salarizare imediat superioara, cf. legii salarizarii unice? in data de 02.04.2010 am implinit 3 ani de cand lucrez la stat cu contract individual de munca, in 02.04.2009 nu am fost trecuta pe alta treapta cf. vechii legi (adica la 2 ani) , in iulie 2009 am dat licenta si tot nu am fost trecuta pe studii superioare ( de specialitate). macar acum, am vreo sansa sa trec pe treapta I (de la II) de salarizare? va rog sa ma si sfatuiti ce sa fac pt. ca de la serviciu stiu raspunsul ( au gasit nu stiu ce articol in lege care spune ca din 2011 se poate, oare?). cel putin asa mi-au spus. e corect?
mutumesc si astept cu interes.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:03, 4 Mai 2010
Din cate imi amintesc , Legea 330/2009 prevede ca promovarea se face din 3 in 3 ani .Daca ati fost promovat in 2009 , nu mai puteti fi promovat si in 2010. Oricum , depinde in ce ramura lucrati , pentru ca ordonatorul principal de credite , poate emite ordin privind criteriile specifice de promovare .
Se poate acorda treapta de salarizare si in 2010 (promovarea in baza rezultatelor obtinute la evaluarea performantelor profesionale pentru 2009), cu conditia intocmirii unui regulament intern privind modul de organizare al examenului (vezi Anexa I art. 8 la legea 330/2009).
Cat despre promovarea conform studiilor absolvite, si asta se poate, in anumite conditii: studiile absolvite sa fie in specialitatea studiilor/utile activitatii (de exemplu, un sofer poate absolvi 10 facultati, nu poate fi promovat). Se depune copie a actului de absolvire a studiilor si cerere pentru organizarea examenului de promovare.
Partea proasta este ca legea nu-l obliga pe angajator sa faca promovari, iar acesta poate sustine ca, din cauza crizei, nu exista fonduri pentru cheltuieli salariale suplimentare...(sau ii poate fi interzis de lege sa faca promovari - vezi art. 13 din legea responsabilitatii bugetare).
nu am fost trecuta nici la 2 ani si nici acum. pot face ceva in acest sens?
multumesc.
Sa faceti cerere catre angajator (pentru promovare conform studiilor, sa depuneti si copie a diplomei de studii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in urma terminarii studiilor superioare Mirela Stinga Mirela Stinga Buna ziua. Sunt angajata a unei institutii de inavatamant din Bucuresti in functia de administrator financiar (cadru didactic auxiliar) cu studii medii treapta ... (vezi toată discuția)
Treapta de salarizare ContSters112740 ContSters112740 functionar public; referent asistent, 2 ani vechime in grad am terminat facultatea in 2009, cu diploma de licenta vechime in munca 15% conform noii legi de ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici iuliapip iuliapip sunt angajata in cadrul unei instituii publice, unde mi-am depus cerere pentru transformarea postului de pe studii medii pe studii superioare, avand in vedere ... (vezi toată discuția)