avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Restituire masina fara accept plata RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Restituire masina fara accept plata RCA

Problema mea,ca si a multora de aici este asemanatoare,am tot citit pe internet si inca nu am gasit un raspuns concludent la intrebarile mele :

1.Are dreptul service-ul auto sa imi refuze predarea autoturismului daca RCA nu a dat inca acceptul de plata? ( eu nu imi amintesc sa fi semnat nimic la service)

2.Termenul pentru acceptul de plata este de 48 ore,daca acest termen a fost depasit si nu s-a dat niciun raspun la cererea de plata,pot reclama undeva?

3.daca fac uz de Art. 256 cod penal
Infractiunea de abuz de incredere este prevazuta si pedepsita de art. 256. Cod Penal si este definita ca fiind , insusirea unui bun mobil al altuia , detinut cu orice titlu , sau dispune de acest bun pe nedrept , ori refuzul de a-l restitui , se pedepseste inchisoare de la 3ani sau cu zile � amenda
rezolv ceva?

Cel mai recent răspuns: Petre Nita , Expert judiciar 06:56, 4 Mai 2010
Problema dv. este ca masina ati dus-o in service fara sa va oblige cineva. Tot la fel de adevarat este ca nici service-ul nu are dreptul sa v-o opreasca (sechestreze) daca s-a terminat reparatia. Ma intreb daca ati dus-o in acel service la ordinul asiguratorului sau asa ati vrut dv. Mergeti si incercati o conciliere cu asiguratorul si vedeti punctul lui de vedere.Apoi mai putem discuta.
Masina din service se poate lua dupa ce a fost reparata daca cineva achita reparatia. Acel cineva este asiguratorul, care poate sa aiba conventie cu service-ul si eliberarea masinii este conditionata de acceptul asiguratorului, sau puteti sa achitati dvs reparatia la service si va recuperati banii de la asigurator. Niciunde in legislatia asigurarilor nu se spune ca asiguratorul este obligat sa dea accept de plata la service. Acest mod de lucru este o facilitate a asiguratorului pentru asigurati.
Singura precizare a legislatiei este ca asiguratorul plateste despagubirile in momentul in care dosarul este complet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratorul hotaraste culpa comuna snake65 snake65 La inceputul lunii iulie am fost implicat intr-un accident de masina. Cel cu care am intrat in coliziune si-a recunoscut vinovatia, sens in care a formulat o ... (vezi toată discuția)
Raspuns accept plata grandanat grandanat Masina este reparata, iar service-ul asteapta acceptul asiguratorului cu privire la plata. In cat timp este obligat asiguratorul sa dea acest raspuns ? (vezi toată discuția)
Accept intrare in reparatie - omniasig ro_mircea ro_mircea Buna ziua, Va prezint cazul meu in speranta unor sfaturi pentru a sti ce cale sa urmez. Pe data de 15.11.2009 mi-am lovit masina in urma unei derapari pe ... (vezi toată discuția)