avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită refuz de legalizare a ordonantei de plata
Discuție deschisă în Executare silită

refuz de legalizare a ordonantei de plata

Buna ziua.Am intampinat o problema in legatura cu punerea in executare a unor ordonante de plata. Desi sunt executorii (art.13 OUG 119.2007- cererea in anulare nu suspenda executarea), instantele de la Bacau- atat judecatoria, cat si tribunalul- au refuzat sa aplice stampila de legalizare cu mentiunea definitiva pe sentintele pronuntate in prima instanta. Am obtinut doar copii cu mentiunea ca sunt conforme cu originalul.
Ambele au primit incuviinarea in ce priveste executarea, insa acum executorul se teme ca ar savarsi un abuz daca le-ar pune in executare, pentru simplul fapt ca nu au acea stampila patrata, de legalizare.
Pe cine ar trebui sa conving sa-si faca treaba? Mentionez ca am facut si un memoriu catre presedintele judecatoriei, dar raspunsul a fost ca se va dispune ”legalizarea conform cu originalul si cu mentiunea ca este atacata cu cerere in anulare”.Se pare ca nu este suficient. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 10:28, 4 Mai 2010
Cereti instantei, prin cerere separata aplicarea stampilei cu mentiunea definitiva. Se plateste taxa judiciara,apoi vi sevaaplica. Dati executorului si incheierile prin care s/a incuviintat executarea silita a ordinelor de plata.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am contestat executarea silită și am câștigat procesul. urmează să-mi recuperez cheltuielile, vă rog să mă îndrumați: care e procedura pe care trebuie s-o urmez? Mia4 Mia4 Buna ziua,in urma unui proces de contestatie la executare silita,mi sa aprobat contestatia,sa anulat executarea si sa aprobat recuperarea cheltuielilor. Dupa ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
Urgent! punere in executare hotarare ordonanta de plata Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua. Am o nelamurire si v-as ruga sa ma ajutati. Speta sta asa: Creditorul depune cerere de emitere ordonanta de plata impotriva debitorului, ... (vezi toată discuția)