Mi-a adresat cineva de curand o intrebare, la care chiar cred ca are nevoie de un raspuns pe care sa i-l pot da cat mai urgent si pentru asta m-am gandit ca printre altele, sa postez si o intrebare pe forum!
"Daca A este singurul salariat din familie, practic singurul membru care obtine un venit pentru a intretine familia, respectiv o mama cu 2 copii inca la scoala(unullaliceu, altul student), poate beneficia de un ajutor social, de o indemnizatie? Care ar fi demersul pe care ar trebui sa-l faca pentru a obtine un ajutor?"
In speranta unor raspunsuri,va multumesc anticipat!
O dupa amiaza cat mai placuta!
Familia monoparentala este sustinuta in Romania .
Beneficiaza de alocatia de sustinere pentru familia monoparentala familiile formate din persoana singura si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinere si care locuiesc impreuna cu aceasta.
Alocatia de sustinere se acorda lunar familiilor monoparentale, daca realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la salariul minim net pe economie.
Modalitati de obtinere
Directorul executiv al directiei de munca si protectie sociala emite, pe baza documentelor transmise de primari, decizia de plata a drepturilor cu titlul de alocatie familiala complementara.
Documente Necesare
cerere tip, intocmita de reprezentantul familiei, care se inregistreaza la primaria localitatii , in a carei raza teritoriala familia isi are domiciliul ori resedinta.
In cazul familiei fara domiciliu sau resedinta, cererea se inregistreaza la primaria localitatii in a carei raza teritoriala aceasta traieste.
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului! Vin acum cu cateva intrebari aditionale raspunsului dumneavoastra. Ce se intampla daca unul dintre copii este deja major? Si daca salariul depaseste putin peste minimum pe economie?
Imi puteti face, va rog, o trimitere la legislatia in acest sens, privind alocatiile de sustinere, indemnizatii, etc?
Cu multumiri!
Vamultumesc! Cat despresalriu, nu citisemcorect,am vazut acum ca va refereati ca suma sa nu depaseasca salariul minim pememebru de familie.Evident cain cazuldoamnei.....nu depaseste....deabia ea daca obtine un salariu de 640 lei impartit si la3 membrii, va dati seama....
Insa copiii sunt mari...Ma voi uita peste o.u.g.-ul pe care mi l-ati indicat sa vad daca s-ar putea incadra la vreun ajutor.Va multumesc inca o data !