Am stat in chirie ,proprietarul m-a dat afara abuziv dupa parerea mea,iar acum ma ameninta sa imi platesc datoriile la intretinere. Dupa spusele lui garantia care a ramas la el nu acopera datoriile.
Noi am avut un contract cre s-a inregistrat la FISC numai cu jumatate din suma ce eu o plateam lunar pentru chirie. Eu i am comunicat ca daca nu inceteaza ma duc si il denunt ,dar imi este teama ca o sa fiu si eu implicat deoarece am semnat acel contract de comun acord .Intrebarea mea este , pot sa fiu considerat partas la frauda?
multumesc
Raspunderea juridica, de orice fel, trebuie sa stii sa este antrenata ori de cate ori exsita vointa in acest sens, adica ai actionat deliberat, daca a tinut in vreun fel de persoana ta. In cazul in care un fapt s-a petrecut independent de vointa ta, raspunderea juridica tinde sa nu mai fie antrenata.
Din cate observ, tu ai fi avut posibilitatea sa nu se treaca la fraudarea statului, fapt ce ar duce la o raspundere juridica- fiscala:plata, majorari, rapsundere penala.
Insa, contractul are mai multa greutate in contra celui care trebui sa faca declaratia sau chiar cel care a facut-o, daca ati facut-o impreuna, raspunde-ti impreuna. Oricum tu ai raspunde ptr o inactiune. Situatia nu e roz.
Raspundere juridica
gabi1953
Subsemnatul am un fiu (in varsta de peste 30 ani) care este plecat la munca in strainatate. Inainte de a pleca din tara acesta a contractat un imprumut de bani ... (vezi toată discuția)