avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietar problema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietar problema

Am stat in chirie ,proprietarul m-a dat afara abuziv dupa parerea mea,iar acum ma ameninta sa imi platesc datoriile la intretinere. Dupa spusele lui garantia care a ramas la el nu acopera datoriile.
Noi am avut un contract cre s-a inregistrat la FISC numai cu jumatate din suma ce eu o plateam lunar pentru chirie. Eu i am comunicat ca daca nu inceteaza ma duc si il denunt ,dar imi este teama ca o sa fiu si eu implicat deoarece am semnat acel contract de comun acord .Intrebarea mea este , pot sa fiu considerat partas la frauda?
multumesc
Cel mai recent răspuns: dislexic , utilizator 08:53, 15 Martie 2007
Raspunderea juridica, de orice fel, trebuie sa stii sa este antrenata ori de cate ori exsita vointa in acest sens, adica ai actionat deliberat, daca a tinut in vreun fel de persoana ta. In cazul in care un fapt s-a petrecut independent de vointa ta, raspunderea juridica tinde sa nu mai fie antrenata.
Din cate observ, tu ai fi avut posibilitatea sa nu se treaca la fraudarea statului, fapt ce ar duce la o raspundere juridica- fiscala:plata, majorari, rapsundere penala.

Insa, contractul are mai multa greutate in contra celui care trebui sa faca declaratia sau chiar cel care a facut-o, daca ati facut-o impreuna, raspunde-ti impreuna. Oricum tu ai raspunde ptr o inactiune. Situatia nu e roz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Răspundere administrator onutza111 onutza111 Buna seara, Vreau sa ma faceti sa inteleg ce raspundere voi avea daca voi fi numit administratorul unei firme fara sa am nici un fel de beneficiu salarial. ... (vezi toată discuția)
Raspundere juridica gabi1953 gabi1953 Subsemnatul am un fiu (in varsta de peste 30 ani) care este plecat la munca in strainatate. Inainte de a pleca din tara acesta a contractat un imprumut de bani ... (vezi toată discuția)
Plata chirie spatiu comercial Tomix Tomix Am avut un spatiu comercial luat in chirie pe o perioada nedeterminata. Am stat in chirie 2 ani si acum m-am hotarat sa-mi gasesc alt spatiu comercial. Timp de ... (vezi toată discuția)