avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontractul - avansul este obligatoriu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontractul - avansul este obligatoriu?

suntem proprietarii unui apartament si suntem intratative pentru vanazarea lui.Persoana care doreste sa il cumpere ne-a solicitat sa incheiem un antecontract pentru ca are nevoie de el la banca unde face creditul pentru cumpararea locuintei, dar ne-a spus ca nu ne va da nici un avans ca nu este cazul. Intrebarea mea este : este legal? Nu este normal sa se dea un avans ?
Va multumesc!
P.S. as avaea nevoie de un raspuns in cursul acestei zile
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:20, 6 Mai 2010
buna ziua .
antecontractul se poate incheia in mod valabil si fara a se achita un avans in prealabil.
recomandat ar fi ca acesta sa se redacteze de catre un avocat .
aveti grija la clauzele antecontractului !!
multumesc pentru raspuns
vor merge maine la un notar pentru incheierea antecontractului si le voi recomanda sa citeasca cu foarte mare atentie clauzele
din ce am mai citit am vazut ca in antecontract trebuie specificata si data la care se va incheia contractul de vanzare -cumparare, asa este?
aceasta data trebuie sa fie clar stabilita in antecontract?
pot fi trecut si cauze in caz de nerespectare a acestei date?
sigur ca pot fi trecute si clauze in caz de nerespectare a prevederilor antecontractului, de fapt, majoritatea antecontractelor prezinta un astfel de capitol: raspunderea contractuala. si da, trebuie sa fie specificata o data pana la care sa se incheie contractul final de vanzare-cumparare.
dana dick a scris:

multumesc pentru raspuns
vor merge maine la un notar pentru incheierea antecontractului si le voi recomanda sa citeasca cu foarte mare atentie clauzele
din ce am mai citit am vazut ca in antecontract trebuie specificata si data la care se va incheia contractul de vanzare -cumparare, asa este?
aceasta data trebuie sa fie clar stabilita in antecontract?
pot fi trecut si cauze in caz de nerespectare a acestei date?




Roxanel zice sa va faca un avocat redactarea.
Dvs. mergeti la notar sa va faca redactarea...
Problema este ca notarul e posibil sa nu doreasca sa va faca actul.
Actul se poate face si la avocat.
Nu este obligatoriu sa mergeti la notar pentru incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare.
Avantajul ar fi ca avocatul gandeste pentru dvs., iar notarul...face actul dupa cum il are in calculator.Nu cred ca va avea timp sa va faca o redactare conform vointei dvs.
De ce?
Mai intai ar trebui sa discute cu dvs. cca o ora si sa va intrebe apoi daca ati inteles consecintele actului juridic.Adica avocatul, daca il platiti, va explica.
Notarul va vine cu actul sa il semnati in fata lui...dupa ce va asculta cateva minute...
Nu este cazul sa va ganditi ca notarul v-ar explica mai bine decat avocatul...

avocat Claudiu Lascoschi
Ma scuzati, stimate domn Lascoschi! Nu stiu de unde sunteti atat de bine documentat in legatura cu activitatea notariala, dar as vrea sa va rog sa nu mai dezinformati oamenii. Sigur ca o consultatie notariala presupune explicarea de catre notarul public a continutului contractului încheiat de parti, precum si hotararea de comun acord cu partile a tuturor clauzelor contractuale si a variantelor de contracte care le-ar exprima vointa in modul cel mai corect si cu cheltuieli minime. Daca notarul are o baza de date in care isi pastreaza miile de contracte pe care le-a lucrat de-a lungul anilor, asta nu inseamna ca nu le citeste si nu le modifica in functie de vointa partilor. Avocatii lucreaza tot pe calculator si tot pe modele. Ar fi recomandat sa respectati toate profesiile. Pe lumea asta sunt oameni care isi fac cu drag meseria si pun suflet. Nu vorbiti fara sa fi cunoscut adevaratii profesionisti.

Alte discuții în legătură

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare tomytagabi tomytagabi Buna ziua, Am facut un antecontract de vanzare cumparare ca prima etapa in achizitionarea unei case. Bineinteles cu clauzele aferente in caz de razgandire ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi recuperez avansul ? ContSters59282 ContSters59282 ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Intervenit intre subscrisii : I. \"XYZ\" domiciliat in ..... , si sotia \"XYZ\" cu acelasi ... (vezi toată discuția)