Buna ziua,
as vrea sa va expun urmatorul caz: parintii mei cu care locuiesc in aceeasi casa eu,nevasta si 2copii s-au imprumutat de la camatari in urma cu 1 an ,de ceva timp nu am mai putut plati si camatarii au inceput cu amenintarile,de abia atunci am aflat si eu.Problema e ca amenintarile vizeaza casa in care locuiesc cu familia mea si mi-e frica pt siguranta lor,a tuturor.Ameninta ca vine cu 10 persoane sa ne bata,sa ne i-a lucruri din casa,sa ne i-a masina,etc.,ca are multe relatii si oriunde am merge nu rezolvam nimic si multe altele. Zilele trecute i-a dat termen pana in data de 15 mai sa faca tatal meu rost de 1600euro ca altfel isi pun in aplicare amenintarile,avand martori care au fost de fata pt ca acest lucru se intampla in barul tatalui meu.In momentul cand s-au imprumutat nu au intaocmit nici un fel de act nici macar de mana,pt. ca se cunosteau prin alte persoane si au mers pe incredere,au luat 1000euro din care au mai ramas de plata 600euro dar ei cer 1600 cu dobanzi la zi.
Dar eu am fost la politie si am depus plangere penala impotriva celui care ne-a amenintat si cu 2 martori care se aflau in bar la momentul amenintarilor si politistul m-a tratat de parca eu eram infractorul,a zis ca-mi fac probleme degeaba, ca-mi "aprind paie in cap",ca nu rezolv nimic,ca daca are relatii si cu avocati ma face pe mine sa platesc(camatarul).Asta se intampla undeva la tara...
A inceput sa scrie politistul o declaratie nu a vrut sa-mi i-a plangerea, iar cand nu am vrut sa o semnez a rupt-o nervos si mi-a zis "i-a si scrie plangerea ca o sa vezi tu ce probleme iti faci"(imi pare rau ca nu am avut o camera sa-l filmez),a-i fac omului dosar penal...,ca si de acum poate sa vina acasa sa ne bata,sau alte lucruri.Nu vreau sa stau sa astept pana se intampla astfel de lucruri si apoi sa ma duc la politie de aceea mi s-a parut corect ce am facut.
Acum vreau sa va cer d-voastra parerea si daca am procedat corect sau ce mai pot sa fac.
Multumesc si o zi buna!
Daca erati in Bucuresti poate mai aveati ceva sanse sa rezolvati ceva daca va angajati si dvs. avocat care sa vrea sa va ajute.Insa, problema este ca va fi greu sa va descurcati daca nu veti plati avocatul suficient cat sa se ocupe serios de caz.
Ganditi-va numai la faptul ca vor avea un avocat care ii va apara la modul cel mai serios si va fi platit serios...
La tara este foarte greu intrucat daca coruptia este mare va fi prea greu de rezolvat ceva.
Poate ca ii este frica la politist sa se implice...poate ca nu este vorba de frica.
Greu de spus...
Si atunci ce putem face?Chiar asa sunt legile in tara asta, tin cu infractorii si cu cei care au bani mai multi?Nu ne protejeaza nimeni de acesti infractori?
Ei nu au nici un act incheiat din care sa rezulte ca au imprumutat bani,cum pot dovedi ei ca au imprumutat bani chiar si cu cei mai buni avocati?Doar daca fac acte false, acum,nu stiu...,se poate cu martori mincinosi?se i-au in considerare fara acte?
Si din cate stiu eu amenintarea e o infractiune sau trebuie sa asteptam sa ne faca ceva rau si abia apoi sa depunem plangere?Sau nici atunci nu e considerata infractiune?Am 2 copii mici si nu pot sa stau si sa astept sa vina acasa si sa faca scandal cu nu stiu ce gasca de infractori si sa-mi terorizeze copii.Si daca eu ma apar si-l impusc cand imi intra in curte atunci ce se intampla?Sunt eu infractorul nu?
Pana la urma ideea e ca daca nu ai bani multi platesti si nu ti se face dreptate si in vremurile astea sa ne asteptam la tot mai multi din astia care fac bani de pe oameni cu amenintari si teroare.
Daca a aveti curaj,pentru ca traiti probabil intr-o comunitate mica,
formulati in copii treimemorii catre Inspectoratul Judetean de Politie si catre IGPR,la Bucuresti si la Parchetul Judetean in care reclamati faptele si solicitati realizarea unui flagrant.
Formulati sesizare,daca puteti dovedi situatia,impotriva politistului respectiv (aratand modul in care a procedat la audierea dvs.)si solicitati ca urmarirea penala sa fie efectuata ori de alt politist,ori de procuror
Multumesc pentru sfaturi,ma gandeam sa apelez si la o televiziune poate asa o sa se instrumenteze mai bine cazul,nu stiu
Vineri este chemat respectivul la politie sa i se i-a declaratie si apoi se trimite dosarul la procuror,trebuie sa fiu si eu de fata,sa ne audieze politistul fata in fata sau nu?
Memoriile se pot trimite si pe mail?
Daca ati putea din punct de vedere financiar,ar fi bine sa fiti impreuna cu un avocat penalist si aceasta ar fi o garantie de profesionalism si de reusita.