avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cu respect va rog sa-mi mai dati un sfat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cu respect va rog sa-mi mai dati un sfat

Un prieten al meu a imprumutat o suma de bani de la un individ,am inteles ca 600 ron pentru care trebuia sa inapoieze 1500.... O nebunie care insa nu s-a oprit aici,nu a putut plati suma respectiva de 1500 iar acum a ajuns pe la 3000-4000 ron.Am inteles ca exista ceva hartie scrisa de el cum ca asta ar fi suma reala desi suma imprumutata este 600 ron... Acum il ameninta si-l santajeaza cu diferite lucruri.Ce trebuie sa faca?
Multumiri sincere.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:14, 11 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Situatie delicata datorata neonorarii la timp a obligatiior asumate inclusiv prin inscrisul la care faceti referire
Prietenul are 2 variante : fie achita suma asumata conform inscris,ocazie cu care posibil sa se incheie situatia de amenintare si santaj,fie ,denunta autoritatilor in drept situatia cu care se confrunta si solicita sprijin
Nu trebuia sa semneze actul.
Trebuia sa consulte un avocat ca sa inteleaga efectele juridice ce le va genera actul juridic.
Se poate face si plangere penala asa cum s-a aratat mai sus.
Depinde insa cu ce il santajeaza pentru a fi vorba de infractiunea de santaj.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pentru sfaturi.Nu este un act oficial,am inteles ca l-a fortat sa scrie acea hartie...nimic prin notariat.Il ameninta cu faptul ca va trimite pe cineva sa ii dea foc la masina,casa..chestii de genul acesta specifice lor.
In acest caz ar fi vorba de infractiunea de santaj.
Incercati totusi sa consultati un avocat intrucat se poate intampla sa nu existe probe si sa formulati degeaba plangerea penala.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Recuperare bani imprumutati cu chitanta de mana gaby507 gaby507 In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. ... (vezi toată discuția)
Santaj hoream hoream Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten ... (vezi toată discuția)
Dovedire camatarie victoriavic victoriavic Am un prieten care acum 3 ani a imprumutat 1000 ron de la o persoana ( 10 mil. vechi ), a reusit sa dea 2 inapoi, dar apoi, din cauza unor circumstante nu a ... (vezi toată discuția)