avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dovedire camatarie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dovedire camatarie

Am un prieten care acum 3 ani a imprumutat 1000 ron de la o persoana ( 10 mil. vechi ), a reusit sa dea 2 inapoi, dar apoi, din cauza unor circumstante nu a mai putut da banii. Doar dupa cateva luni de intarziere, camatarul a inceput sa creasca suma datorata, ajungand anul trecut undeva pe la 100 mil vechi dupa spusele lui. A facut amenintari atat prietenului cat si unor persoane din familia lui. Intre timp, prietenul meu a rupt legaturile cu toti si camatarul a incetat, dar acum ca iar vorbeste cu familia, camatarul incearca iar sa dea de el. Ce il sfatuiti sa faca in situatia asta? Problema e ca prietenul meu nu vrea sa vorbeasca nici la telefon cu el ca spune ca sigur il ameninta, dar eu cred ca ar trebui sa vorbeasca pentru a avea o dovada ca il ameninta. Convoririle se pot scoate daca mergem la politie sa il acuzam de hartuire/camatarie? Unde pot cere niste sfaturi in domeniu? Situatia e mai deosebita si nu e usor de vorbit pe internet deoarece e mult de scris pentru a explica tot.
nu stie nimeni unde pot cere niste sfaturi?
Parerea mea este ca ar fi indicat sa se adreseze Politiei in acest caz si aceasta il va indruma cum sa procedeze.
Sa faca plangere pt santaj.
O datorie trebuie recuperata pe cai legale.
nici macar nu exista un act pentru datoria respectiva... de aceea persoana respectiva care in fond era un prieten de-al cunoscutului meu isi permite sa umfle suma cat vrea...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
victoriavic, utilizator
Mergeti la politie sau parchet si depuneti plangere penala nu este normal sa va ameninte si sa va ceara de 10 ori suma imprumutata, este posibil si organizarea unui flagrant pentru prinderea faptuitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu respect va rog sa-mi mai dati un sfat Daniel35 Daniel35 Un prieten al meu a imprumutat o suma de bani de la un individ,am inteles ca 600 ron pentru care trebuia sa inapoieze 1500.... O nebunie care insa nu s-a oprit ... (vezi toată discuția)
Cum scap de camatari? aalleex aalleex Va rog ajutati-ma! Parintii mei au luat bani imprumut de la camatari, le-am dat pana acum dobanzi impresionante si, nereusind sa le platim suma datorata, din ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa scap de santajul camatarilor! claudia2503 claudia2503 Buna dimineata. Ajutati-ma, va rog, sunt disperata! In urma cu un an am luat cu imprumut de la o colega suma de 5000 lei. Insa aceasta a facut contract ... (vezi toată discuția)