avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bani imprumutati cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bani imprumutati cu chitanta de mana

In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. Mentionez ca am facut o minuta (contract), in care el a scris ca a luat de la mine suma de 4000 ron si imi va da 8000 in termen de 2 luni, iar acum ma ameninta ca i-as fi dat bani cu camata. Mentionez ca nu mi-am recuperat cei 4000 de ron la care am pretentia, si deasemenea mentionez ca actul a fost scris in intregime de el si semnat de catre amandoi, act in care el a trecut doar numele si seria de buletin.au vreo relevanta aceste chestii si ce sanse as avea in instant ,unde trebuie sa depun plangere?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:03, 24 Decembrie 2010
Dobanda de 100% la 2 luni, 600%/an cam seamana cu camata
a facut-o intentionat banuiesc eu, nu i-am cerut banii astia dar am zic ca daca tot se ofera omul ce treaba am eu, acum cred ca a facut-o intentionat, el a scris el a semnat, ma intereseaza daca are vreo relevanta asta in instanta, eu nu urmaresc decat sa imi recuperez banii imprumutati, mai cunosc si alte cazuri in care NUMITUL a procedat la la fel. De altfel al doilea job al lui este de escroc
Prin semnarea actului v-aţi obligat, chiar şi în cazul în care actul a fost scris de împrumutat. Nu ştiu dacă aveţi cui să vă plângeţi din moment ce aţi semnat un contract de împrumut. Puteţi eventual sesiza organele de urmărire penală pentru şantaj, dacă împrumutatul vă şantajează cu "cămătăria", dar sunteţi în culpă pentru că aţi acceptat să primiţi la restituire suma împrumutată plus o dobândă care seamănă a ...
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
Iosif Balint, Avocat
sa inteleg ca, culpa mea ar fi ca as fi accepat sa primesc mai muti bani decat i-am imptumutat? cum pot sa fac dovada ca a facut-o intentionat?
mentionez ca nu eu i-am cerul el s-a oferit si deasemenea mentionez ca eu vreau sa-mi recuperez doar cei 4000 ron pe care i-am imprumutat

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati gaby507 gaby507 In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. ... (vezi toată discuția)
Bani dati fara acte legale daniela_b daniela_b am imprumutat in luna septembrie o cunostinta cu 1500 ron si 350 E,si ma tot amana cu returnarea sumei,mentionez ca nu am facut nici un act oficial si nici ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut atomol atomol Am imprumutat acum un an un ,,prieten,, cu o suma de bani .Am facut o chitanta de mana in care se specifica inapoierea banilor in maxim 3 luni .Acum prietenul ... (vezi toată discuția)