avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bani imprumutati cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bani imprumutati cu chitanta de mana

In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. Mentionez ca am facut o minuta (contract), in care el a scris ca a luat de la mine suma de 4000 ron si imi va da 8000 in termen de 2 luni, iar acum ma ameninta ca i-as fi dat bani cu camata. Mentionez ca nu mi-am recuperat cei 4000 de ron la care am pretentia, si deasemenea mentionez ca actul a fost scris in intregime de el si semnat de catre amandoi, act in care el a trecut doar numele si seria de buletin.au vreo relevanta aceste chestii si ce sanse as avea in instant ,unde trebuie sa depun plangere?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:03, 24 Decembrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
clauza contractuala prin care debitorul se obliga la plata unei dobanzi atat de mari va fi cenzurata de instanta pentru ratiunea reliefata si mai sus, insa dumneavoastra puteti cere restituirea celor 4000 lei. Mergeti la un avocat!
Sarbatori fericite!
gaby507 a scris:

In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. Mentionez ca am facut o minuta (contract), in care el a scris ca a luat de la mine suma de 4000 ron si imi va da 8000 in termen de 2 luni, iar acum ma ameninta ca i-as fi dat bani cu camata. Mentionez ca nu mi-am recuperat cei 4000 de ron la care am pretentia, si deasemenea mentionez ca actul a fost scris in intregime de el si semnat de catre amandoi, act in care el a trecut doar numele si seria de buletin.au vreo relevanta aceste chestii si ce sanse as avea in instant ,unde trebuie sa depun plangere?

Veti primi doar banii imprumutati fara dobanda.
Trebuie deschis proces civil si nu proces penal.
Faptul ca el s-a oferit nu conteaza, dar aveti dreptul la cei 4000 lei.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati gaby507 gaby507 In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. ... (vezi toată discuția)
Bani dati fara acte legale daniela_b daniela_b am imprumutat in luna septembrie o cunostinta cu 1500 ron si 350 E,si ma tot amana cu returnarea sumei,mentionez ca nu am facut nici un act oficial si nici ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut atomol atomol Am imprumutat acum un an un ,,prieten,, cu o suma de bani .Am facut o chitanta de mana in care se specifica inapoierea banilor in maxim 3 luni .Acum prietenul ... (vezi toată discuția)