am imprumutat in luna septembrie o cunostinta cu 1500 ron si 350 E,si ma tot amana cu returnarea sumei,mentionez ca nu am facut nici un act oficial si nici martori nu am,doar o simpla hartie scrisa de persoana respectiva numai cu suma imprumutata si data,exista o cale legala ptr.a-mi recupera suma?
pai ati facut un lucru "ilegal" ( imprumutul de bani poate fi privit ca si camata) si acum vreti o rezolvare legala?
nu cred ca exista o solutie legala daca nu aveti documente oficial recunoscute
singura solutie este tot intelegerea pe cale amiabila
Omul n-a spus ca a imprumutat cu dobanda...Pur si simplu, i-a dat imprumut ca sa-si rezolve niste treburi.
Ati trecut in acea hartie data la care trebuia sa va restituie banii? Daca nu, ii puteti trimite pe adresa o notificare in care precizati data pana la care sa va restituie suma. Daca nici atunci nu vrea, il puteti actiona in instanta, pe baza chitantei, care reprezinta un inceput de dovada scrisa.
Dupa expirarea termenului convenit pentru restituirea banilor, daca persoana respectiva refuza restituirea, va puteti adresa instantei de judecata. Chitanta de mana intocmita are valoarea unui inceput de dovada scrisa care poate fi completat cu alte mijloace de proba - interogatoriu, martori, etc