avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pot inchiria sediul firmei?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pot inchiria sediul firmei?

Am pe langa sediul social al firmei si un alt punct de lucru; datorita situatiei economice, doresc sa inchiriez sediul social si sa ma mut la pct.de lucru cu birourile.
Se poate inchiria sediul social unei alte firme? este legal?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 15:13, 5 Mai 2010
Puteti inchiria spatiul in care figurati cu sediul firmei...insa trebuie sa aveti in obiectul de activitate codul 6820 Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate, intrucat veti emite factura de chirie.
Tinand cont ca va veti muta sediul dvs...la sediul unde va figureaza punctul de lucru, va trebui sa va declarati acolo sediu social.
Schimbarea sediului social al ”firmei” se poate face cu condiția înscrierii modificării prin Hotărârea AG sau printr-un act adițional la actele constitutive ale societății și înregistrarea acestora laOficiul Registrul Comerțului, (art. 199 dil L. nr. 31/1990), bineânțeles cu condiția ca spațiul afectat să fie corespunzător ca și sediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen inchiriere sediu ileana-mitrea ileana-mitrea Buna ziua.. firma mea, are in proprietate un imobil de birouri pe care dorim sa il inchiriem. In statutul companiei (SRL) exista cod CAEN - 6820 - inchirierea ... (vezi toată discuția)
Infiintare frizerie cyp80myr cyp80myr Am 32 de ani si as dori sa deschid o frizerie,dar nu am calificare.Se poate?Am spatiul meu si pentru ca nu am calificare ,as dori sa inchiriez scaune.Daca se ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru - venituri din chirii marianasandu2000 marianasandu2000 daca o societate comerciala are spre folosinta un apartament si vrea sa-l inchirieze unei alte societati comerciale este obligata sa declare punct de lucru ... (vezi toată discuția)