avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut intre doua persoane fizice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut intre doua persoane fizice

Buna ziua.Acum citeva luni urma sa fiu martor la un imprumut intre doua persoane fizice( imprumutatul urmind sa fie prietenul meu), insa dupa intocmirea contractului la calculator si dupa ce a fost semnat de catre el si camatareasa, eu nu am vrut sa mai semnez ca martor pentru ca mi-am dat seama ca ar fi o greseala sa imprumutam acei bani si m-am razgindit.Acolo nu este specificat la final cu scris de mina ca am primit suma de ...sau bun si aprobat pentru ca nu am mai luat nimic.Au semnat ei doi, desi si eu sint trecuta ca martor si este specificat ca s-au intocmit in 3 exemplare, eu nu am semnat si am refuzat imprumutul si am plecat.Deci nu am luat nimic.Ne-am trezit cu rudele camataresei la poarta:cum ca avem sa restituim o suma de bani.Sintem disperati pentru ca nu s-a finalizat, eu nesemnind, desi sint mentionata cu datele din buletin cu tot.Ce pot face?Au intrat peste noi in casa persoane necunoscute.Pe exemplarul xeroxat pe care l-a pastrat prietenul meu dintr-o pura intimplare in torpedou, este specificata o suma.Pe cel pe care il aveau ei este specificata o alta, suma fiind taiata cu pixul, deci exista doar un singur exemplar valabil original si acela fara semnatura mea ca martor si fara inscrisul final.De fapt nu stiu cum se intimpla, insa a fost intocmit un singur exemplar original cu taietura si ce avem noi este o copie Xerox fara modificare.Parca ar fi un inceput de contract si fara finalizare.Asta din cauza indeciziei mele.Adica pe un exemplar- cel original- este o suma si pe copii este o alta.Un sfat daca se poate va rog.Ne ameninta cu tribunalul si ca ne ia bunurile din casa.si de fapt nu am intrat in posesia niciunui ban, dar au speculat neatentia si graba noastra si au pastrat acel contract.Va rog sfatuiti-ne.
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 22:23, 20 Mai 2010
Sa va cautati avocat.
Daca va da in judecata veti merge cu actele si cu cererea de chemare in judecata la un avocat.
Daca nu va dau in judecata s-ar putea sa aveti nevoie de avocat pentru a face plangere penala.
Concluzia este una singura: veti avea nevoie de avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca nu ati semnat ..nu va pot lua nimic. Iar daca dvs aveti calitatea de martor si nu de imprumutat...cu atat mai mult nu va pot actiona in instanta.
daca inscrisul respectiv nu este semnat de vds., chiar daca au trecut datele dvs. personale nu au cum sa va oblige sa restituiti acea suma de bani pretinsa.
daca ati fi semnat lucrurile ar fi stat altfel.
in ceea ce-l priveste pe prietenul dvs., daca a semnat este bun deplata .
Mi se pare extrem de ciudat ce spuneti.. Adica notarul a autentificat sau nu contractul, si daca da pe care l a autentificat? Pe al lor sau pe al dvs?
Situatie delicata ,datorata exclusiv dezinteresului probat la momentul semnarii inscrisului, speculat in interes personal de catre camatari
Contactati avocat ,care analizand continutul inscrisului ,coroborand cu succesiunea reala a evenimentelor ,sa opteze pentru varianta optima dvs
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Disp.art.1575 si art 1584 c.civ. wap54 wap54 Va rog frumos, detaliatia-mi ce inseamna aceste articole invocate intr-o citatie. Cineva imprumuta bani de la camatar, returneaza banii dar camatarul spune ca ... (vezi toată discuția)
Are legalitate o hartie facuta la calculator cu semnatura furata, document neautentificat la notar? ingerdelumina ingerdelumina buna ziua. am o problema. acum 4 ani am imprumutat o suma de bani de la cineva. am facut cu ea o hartie de mana si cu un martor. documentul nu este ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut - executare silita redstyle redstyle daca cineva mi-a dat bani cu dobanda 50000 lei , iar ca si garantie mi-a cerut sa autentificam un contract de imprumut la notar pe o suma de 10 ori mai mare ... (vezi toată discuția)