avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mentiune punct de lucru pe CMR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mentiune punct de lucru pe CMR

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu ca pe CMR-ul care insoteste marfa sa fie trecuta(mentionata) numele firmei iar la adresa sa fie mentionat ca este punct de lucru, in conditiile in care noi suntem beneficiarul final al marfurilor si CMR-ul este insotit de o nota de livrare pe care este mentionat clar cine este facturat (invoice address) si care este adresa de livrare(fara a se mentiona numele firmei si ca e punct de lucru.
Va multumesc pentru sprijinul acordat
cu stima,
Cel mai recent răspuns: Jean64 , utilizator 09:11, 6 Mai 2010
Este obligatorie mentionarea tuturor datelor de provenienta a marfii, nementionarea acestor date constituind contraventie asa cum este prevazuta de art.1 lit e) din Legea nr. 12 din 6 august 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite :

Constituie activităţi comerciale ilicite şi atrag răspunderea contravenţională sau penală, după caz, faţă de cei care le-au săvârşit, următoarele fapte:
e)efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii. Documentele de provenienţă vor însoţi mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de provenienţă se înţelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege
Multumesc pt raspuns.
Eu am inteles ca CMR-ul nu ar putea fi considerat document fiscal.
Asa cum am mentionat toate datele si informatiile fiscale erau mentionate pe alt document care insotea CMR-ul (nota de livrare).
Cei de la fisc s-au ,,agatat " de acesta omisiune de pe CMR dar au omis celelalte documente cu care a venit marfa din Franta.
Acest lucru nu mi se pare corect :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer marfa intre doua puncte de lucru casablanca-evenimente casablanca-evenimente Cu ce documente pot sa transfer marfa de la un punct de lucru la altul,zilnic. (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa fara acte de achizitie bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua Am vindut o cantitate de cherestea in valoare de 12.000 ,00 ron pentru care am eliberat factura . Problema este ca nu am acte de achizitie ... (vezi toată discuția)