avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o problema de drept civil.....urgenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o problema de drept civil.....urgenta

Buna ziua/seara.

Ma numesc Onea Alin Constantin ,domiciliat in comuna Mateesti,sat Turcesti , nr 1321 ,jud.Valcea ,flotant in Bucuresti ,Sector 6 si doresc sa va cer sfatul sau opinia dumneavoastra pentru urmatoarea problema.

Parintii mei au primit, in urma unui proces ce a avut loc cu vecini lor ,pe motiv de granita , o hotarare judecatoreasca irevocabila prin care trebuie sa plateasca un total de 42 milioane lei vechi.Ma adresez dumneavostra pentru ca ni se pare total neavizata aceasta hotarare care de asemenea a venit impreuna cu o somatie aferenta care nu trebuia sa soseasca in acelasi timp dupa cum stiu.Problema este ca nu s-a facut dreptate si nici nu s-a cercetat cum trebuie acest caz.Tatal meu a fost invinuit de vecinul cu pricina prin intermediul unor martori mincinosi care nu aveau nici o treaba cu acest caz ca ar fi daramat impreuna cu fii lui( eu si fratele meu ) gardul ce delimita proprietatea noastra de a lui. Gardul acesta nicidecum nu a fost daramat de catre noi ,nu aveam nici un motiv , ci s-a daramat in urma trecerii timpului fiind foarte vechi.Cand a fost expertiza la fata locului tatal meu nu a fost lasat sa arate resturile de la gard care se gaseau in pamant(resturi de la stapii acestuia ) pe motiv ca darama casa vecinului.

Problema adevarata este faptul ca toate organele abilitate din zona respectiva se uita la cel care da mai multi bani.Acesti vecini au considerat si s-au laudat peste tot ca vor castiga procesul ca au bani si timp sa se judece.Sunt niste batrani care nu au altceva de lucru decat sa se certe cu toti vecinii si sa faca numai rau.Singurul lor fiu a murit in accident de masina dupa ce a fost prins f
urand din biserica.
Tatal meu nu si-a permis de fiecare data sa se infatiseze la acest proces din cauza locului de munca,putand ramane fara acesta, lasand in locul lui un avocat care nu si-a facut datoria nici cat a fost platit si nu si-a indeplinit responsabilitatite cuvenite de a apara persoana in cauza, sa nu mai vorbesc ca procesul a tot fost plimbat de la Horezu la Valcea ,iar de declaratiile tatalui meu si de contestatiile privind sentinta in cursul procesului nici macar nu s-a tinut cont .S-a cerut examinarea martorilor cu detectorul de minciuni si ni s-a spus ca nu e posibil .

Concluzia care as vrea sa o intelegeti din situatia de fata, descrisa pe scurt , este ca parintii mei au fost invinuiti si sanctionati pe nedrept datorita incorectitudinii persoanelor avizate sa faca dreptate si sa judece aceste fapte.

Intre timp parintii mei au depus o contestatie cu speranta ca se va rezolva ceva.Pe data de 13.03.2007 executorul a venit la fata locului pentru executare comunicandui-se ca s-a depus o contestie, la care acesta a raspuns "nu ma intereseaza nu aveti ce face " si a continuat executarea ajuntand destul de mult la acesta si continuand sa spuna ca trebuie platiti acei bani....

In speranta ca imi veti oferi un raspuns cat mai curand la intrebarile:"Ce mai pot face parintii mei in aceasta situatie? Avea voie sa faca acea excutarea in timp ce se depusese o contestatie? Se mai poate schimba acea hotarare jignitoare care se vrea a fi definitiva si irevocabila?" va rog sa luati in consideratie aceasta plangere (daca poate fi numita asa ) si va reamintesc ca cele relatate sunt adevarate.

Cu respect,
Onea Alin Constantin
Cel mai recent răspuns: alinonea , utilizator 21:50, 24 Martie 2007
1. Somatia vine insotita de titlul executoriu (hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila investita, adica purtand formula: Noi, Presedintele Romaniei....)
2. Impotriva unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile pot fi promovate cai extraordinare de atac...dar nu va imbatati cu apa rece...acestea se declara numai pentru motive strict prevazute de lege (si sunt al naibi de putine),
3. Faptul ca s-a depus o contestatie la executare nu-l impiedica pe executor sa-si faca treaba (sa continue executarea), daca nu s-a cerut si instanta nu a pronuntat suspendarea executarii.
4. Judecatorii nu "fac dreptate" ei DOAR aplica legea si e o mare, mare diferenta... Dreptatea o face Dumnezeu...asa cum ne-ati povestit despre fiul reclamantilor...(de aici si vorba mea - oameni buni, nu va duceti singuri sa va aparati in instante si nu va culcati pe-o ureche ca aveti dreptate, pentru ca riscati sa muriti cu dreptatea-n mana).
5. Nu e suficient sa afirm ca martorii mint....trebuie sa aduc eu alti martori care sa declare contrariul (adevarul) astfel incat judecatorul sa poata inlatura, cu argumente, depozitiile martorilor care nu se coroboreaza cu celelalte probe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2007
romascanu, moderator
:(multumesc......intr-un fel stiam si eu asta chiar daca sunt pe cale sa devin inginer.....dovada si felul in care m-am exprimat ca sa fiu putin critic cu mine.........este bina insa sa mai pun intrebari....astfel o sa mai cunosc si eu partea asta de drept si proceduri.....penale sau civile...

Daca nu primim un raspuns la contestatia facuta,,pot parintii mei sa faca o contestie ...la un organ mai suprem decat cel judetean sau cea mai apropriata curte de apel? ar putea cere o expertiza cu organe din bucuresti de exemplu ?sau trebuie sa indure acea executare nedreapta?:(
In ce consta executarea, de fapt? Potrivit Codului civil, ambii vecini sunt obligati sa suporte cheltuiala cu constructia gardului.

Tatal meu a fost invinuit de vecinul cu pricina prin intermediul unor martori mincinosi care nu aveau nici o treaba cu acest caz

puteti proba ca marturiile acelor martorilor au fost mincinoase?

de ce, atunci cind ati formulat contestatia la executare nu ati cerut si suspendarea executarii silite?
mai exect, in ce faza va aflati acum ?
care este ultimul act de executare incheiat de catre executorul judecatoresc?
acei martori sunt persoane care se cunosc cu vecinul respectiv dar care nu au nici o treaba cu acea problema.Pur si simplu au marturisit ca l-au vazut pe tatal meu ca a faramat gardul , cu pretextul ca se aflau la munca la acel vecin.A devenit o meserie in acea zona pentru anumite persoane.Pur si simplu merg si jura pe biblie spunand ce au fost invatati...nu stiu cum poti sa dovedesti ca au mintit...poate cu testul poligraf care s-a cerut .....:(

Executarea s-a incheiat cu un proces verbal in care s-a mentionat ca nu am fost de acord cu acea hotarare ,executare si plata a cheltuielilor respective.Acum ramane de vazut ce raspuns primim la contestatia facuta.

In principiu eu as dori sa gasesc raspuns la intrebarea daca se poate merge mai departe pt ca e nedrept sa plateasca atatia bani mai ales ca parintii mei nu isi permit nici macar un avocat permanent.:(

Alte discuții în legătură

Se mai platesc cheltuielile de judecata ? muraruelena muraruelena vecinul a castigat un proces de uzucapiune impotriva Primariei, proces in care tatal meu a fost intervenient. Tatal meu a intervenit intrucat terenul era ... (vezi toată discuția)
Executare silită în lipsa debitorilor. este legală această acțiune? vegasky vegasky Eu si sora mea am primit somatie de executare silita pentru mutarea gardului din spatele casei si lasarea in proprietate vecinului a cca 100 mp. Somatia era ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita eniko69 eniko69 Am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru deblocarea unei cai de acces si recuperarea cheltuielilor de judecata. Am pus hotararea ... (vezi toată discuția)