avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru deblocarea unei cai de acces si recuperarea cheltuielilor de judecata. Am pus hotararea in forma executorie, m-am prezentat la un executor judecatoresc, care a cerut autorizarea executarii silite a debitorului, lucru ce s-a si aprobat in camera de consiliu a judecatoriei. Debitorul a platit o parte din bani, cealalta parte urmand a-i plati pana in data de 18.06. 2012, dar dupa ce au trecut zece zile de la primirea somatiei inca nu a deblocat drumul. A depus o contestatie la executare, s-a dat termen pana in 05.06.2012. Dupa ce executorul judecatoresc a intocmit procesul verbal de constatare de neexecutare a deblocarii drumului, m-a trimis la judecatorie sa cer autorizarea inceperii executarii silite si anume demolarea gardului pe cheltuiala celeilalte parti.Am primit termen la 04.09.2012. Acest lucru inseamna, ca pana atunci nu mi se poate deschide drumul, sau mai este vre-o cale de a pune in aplicare o hotarare definitiva si irevocabila cu titlu executoriu. Sau ce mai urmeaza? Intreb acest lucru, pentru ca cel care a blocat drumul motiveaza ca " nu-i convine" sa deblocheze drumul. Mentionez ca si primaria stie de acest caz,primarul mi-a spus ca e o problema care ma deranjeaza doar pe mine , ei u se implica, chiar daca a participat la proces, a depus marturie, ca drumul in cauza este drum public si intr-adevar este blocata de o poarta. E posibil sa nu pot debloca acest segment de drum nici dupa 3 ani de procese si cu faza de judecata castigata? Va rog un raspuns, ce sa mai fac, la cine sa mai apelez?
Cel mai recent răspuns: eniko69 , utilizator 19:05, 15 Iunie 2012
Ce s-a întâmplat la termenul din 05.06.2012?
Pana ce instanta de judecata nu dispune hotarare definitiva si irevocabila,va revine obligatia sa nu interveniti asupra caii de acces
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
ynocentta, utilizator
A depăşit aceasă fază. Are hotărâre irevocabilă, este deja în faza executării silite.
Ma scuzati, termenul este in 05.07.2012. Pot face ceva inainte de a se hotara asupra contestatiei la executare depus de domnul respectiv, sau mai am de asteptat pana sa se puna in aplicare executarea silita?Se poate intampla ca dupa ce am primit o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila sa nu pot desface gardul?
Din punctul meu de vedere, este o chestiune de timp, până când veţi pune în executare hotărârea irevocabilă pronunţată de instanţă.
Depinde şi de ce motiv a invocat în contestaţia la executare.

Alte discuții în legătură

Partaj- executare ionut c ionut c Buna ziua! In procesul de recurs -partaj,fosta sotie a cerut un termen pt lipsa de aparare.Cererea a fost respinsa,iar recursul a fost constatat nul,intrucat ... (vezi toată discuția)
Recurs nefondat saly30 saly30 Buna ziua am castigat recuperarea unei sume de banii primntr-o hotarare definitiva la jude sector 3 parata a facut recurs .Recursul s-a respins ca ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarari judecatoresti lazaricaeduard lazaricaeduard Buna ziua, va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii ! Am fost executat silit de o banca si am facut contestie la executare. La Judecatorie mi s-a admis ... (vezi toată discuția)