avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj- executare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj- executare

Buna ziua! In procesul de recurs -partaj,fosta sotie a cerut un termen pt lipsa de aparare.Cererea a fost respinsa,iar recursul a fost constatat nul,intrucat nu au fost depuse motivele recursului in termen legal. Exista posibilitatea ca acest fapt sa influenteze executarea (contestatii,etc) astfel incat sa tergiverseze totul cat mai mult? Cat poate dura o executare silita? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 10:08, 6 Februarie 2009
Stimate Domn,
Procedura executarii nu are nici o legatura cu recursul pe care sotia nu l-a motivat si ca urmare a fost respins.Aceasta procedura se judeca exclusiv pe actele de executare, pe legalitatea acestora cu respectarea termenelor legale.Nu este o regula care sa va spuna cat dureaza respectiva procedura cert este ca depinde ce se executa, daca sunt bunuri mobile sau imobile.
Av.Andrei Taru
Daca recursul s-a anulat, puteti trece la investirea hotararii cu formula executorie si sa o puneti in executare. Pentru aceasta veti apela la un executor judecatoresc. Faza de executare silita nu presupune judecata, decat in cazul in care se formuleaza contestatie la executare. In acest caz, dar si in cazul unei executari slite fara contestatie, asa cum spunea si colegul, nu se poate sti cat dureaza procedura, depinde foarte mult de obiectul executarii si de solvabilitatea celeilalte parti, in cazul in care trebuie sa va dea si o suma de bani.

Cu stima,

Av.Watkins
Daca aveti de recuperat o sulta de la fosta sotie, in urma procesului de partaj, puteti incepe procedura executarii silite (mobiliara sau imobiliara -dupa caz) prin executorul judecatoresc.Recursul nu suspenda executarea hotararii de partaj si oricum prin respingerea recursului, hotararea a ramas definitiva si irevocabila.
Fosta sotie ar putea uza de procedura contestatiei la executare (intemeiat sau doar ca sa tergiverseze executarea), dupa ce dvs. veti initia procedura executarii silite, situatie in care, posibil ca cel putin un an de zile sa va tot judecati....

Av. Cermak Iuliana
Recursul nu era oricum suspensiv de executare, puteati investi aceasta hotarare chiar si daca se depusese recurs.
Cat dureaza executarea depinde de bunurile din patrimoniul debitorului si de cat de profesionist este executorul judecatoresc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj- executare silita-contestatie midaria1 midaria1 Buna, In urma unui partaj s-a dispus ca fostul sot sa mi plateasca 32500 E. Am facut hotararea definitiva si irevocabila si am investit-o cu formula ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare liliana elena liliana elena Prin decizia Tribunalului a fost validata poprirea pana la concurenta unei sume asupra datoriilor pe care tertul poprit, institutie publica le datoreaza ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare hotarare ludeea ludeea Buna ziua, In cazul in care la sf unui proces s-a facut recurs de catre parata care a pierdut procesul , recursul nefiind suspensiv de executare daca ... (vezi toată discuția)