avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie executare

Prin decizia Tribunalului a fost validata poprirea pana la concurenta unei sume asupra datoriilor pe care tertul poprit, institutie publica le datoreaza debitorului.Nemultumiti de aceasta decizie,intrucat suma pentru care s-a validat poprirea este foarte mare, in termen legal a fost formulat recurs,urmand ca pe data de 08.02.2010, Curtea de Apel Buc sa judece recursul. In data de 02.02.2010 am primit somatie de la executor prin care ne comunica ca de indata sa consemnam la Cec,suma prevazuta in decizia Tribunalului pe care de altfel am atacat-o prin recurs.
Intrebarea mea este daca putem fi executati in conditiile care aceasta decizie nu este definitiva si Curtea de apel poate admite recursul,in sensul modificarii sumei si daca pot formula contestatie la executare?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:20, 4 Februarie 2010
In conditiile in care ,in termen legal s-a contestat decizia,executorul nu poate executa o hotarare aflata in procedura cai de atac
Era normal ca in contestatia formulata sa solicitati instantei sa dispuna pana la finalizare si suspendarea procedurilor eventual demarate in vederea executarii.
Decizia Tribunalului a fost atacata in termen legal,insa cu toate acestea creditorul a investit cu formula executorie decizia si vor sa o puna in aplicare chiar daca aceasta a fost recurata si nu este definitiva.La momentul formularii recursului nu am avut la cunostinta de dosarul de executare si nu am solicitat suspendarea executarii pana la momentul judecarii recursului de catre Curtea de apel.Acum am facut contestatie la executare la Judecatorie si am solicitat anularea dosarului de executare,suspendarea executarii pana la definitivarea hotararii instantei.Credeti ca am procedat corect?
Va multumesc
In noua actiune formulata a-ti procedat corect ,dar este tardiv in raport de demersurile ,cu suport legal si in parte de inteles din partea creditorului
Sa inteleg ca actiunea de executare poate continua chiar daca instanta nu s-a pronuntat inca?
Decizia aflata in discutie este definitiva.Irevocabila nu este inca.
Daca nu s-a dispus suspendarea executarii silite, executarea poate continua.
Recursul nu este suspensiv de executare.
Ati procedat corect, contestand actele executorului si solicitand suspendarea executarii silite pe calea contestatiei la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita Ioana1919 Ioana1919 Speta: un reclamant deschide cauza pentru defaimare si cere 300.000 de euro in solidar impotriva a trei parati. Prima instanta respinge solicitarea ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare climescumarian climescumarian contestatia in anulare depusa in termenul de 15 zile la Curtea de apel ,anuleaza executarea unei hotarari care este investita cu formula executorie ? (vezi toată discuția)
Validare executare catalinoctavian catalinoctavian Buna ziua, Am obtinut in baza unei hotarari date de Inalta Curte de Casatie si Justitie , de la Tribunal, o investirea a acesteia cu formula executorie. ... (vezi toată discuția)