avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executarea silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executarea silita

Speta: un reclamant deschide cauza pentru defaimare si cere 300.000 de euro in solidar impotriva a trei parati. Prima instanta respinge solicitarea reclamantului. Reclamantul face recurs la Curtea de apel si obtine de aceasta data o decizie favorabila cu plata sumei de 40.000 de euro. Intimatii pariti (3, respectiv doua persoane fizice si o editura) fac recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Inainte ca ICCJ sa se pronunte reclamantul solicita la judecatoria sectorului unde domiciliaza paratii executarea silita prin poprirea conturilor si salariilor intimatilor parati. De ce este posibila, respectiv legala o atare executare inaintea pronuntarii deciziei ICCJ?
Ce se intimpla daca ICCJ da o noua decizie favorabila intimatilor parati DUPA executarea silita?
Cu multumiri,
Ioana1919
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 08:50, 18 Septembrie 2012
In situatia in care hotararea curtii de apel nu este definitiva si irevocabila ,nu poate fi investita cu formula executorie
d
Daca insa partile au inteles sa atace hotararea la ICCJ ,in caz de demararea procedurii de executare silita ,partile au dreptul sa formuleze contestatie la executare
Se poate intoarce executarea , daca se admite calea de atac la ICCJ!
Pana atunci se poate cere suspendarea executarii in cadrul unei contestatii la executare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la inalta curte de casatie si justitie Ioana1919 Ioana1919 ROG URGENT O OPINIE: Subiect: despre recurs la Inalta Curte Speta: -proces daune civile pentru defaimare -la prima instanta intimatii parati (trei, doua ... (vezi toată discuția)
Care va fi data prescrierii ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog din suflet sa imi spuneti: 1. - la ce data se prescrie dreptul de a cere intoarcerea executarii silite, daca hotararea in baza careia ... (vezi toată discuția)
In urma recursului din data de 09.10.2019 s-a emis o hotarare ... braun braun in urma recursului din data de 09.10.2019 s-a emis o hotarare care nici pina in ziua de astazi nu a fost comunicata partilor din dosar( mai ales intimatului ... (vezi toată discuția)